Hayvanların Uyguladıkları 5 Sıradışı Avlanma Tekniği

1-MANTİS KARİDESİ
Saatte 80km hızla savurabidiği uvuzları sayesinde avlarını kolayca öldürebilir.
Aşırı agresif bir yapıda olması ve ince akvaryum camları kırabilmesi nedeniyle bu canlılar akvaryum yaşamı için uygun olmayan türler arasında gelir.

2-KATİL BALİNALAR
Katil balinalar grup halinde dolaşarak büyük dalgalar oluştururlar ve böylece buz kütlesi üzerinde bulunan savunmasız fok balıklarına saldıra bilmek için onları açık sulara düşürmüş olurlar.Diğer avlanma metodları ise karaya vurmuş gibi yaparak karadaki dikkatsiz fok balıklarını yakalamaktır.

3-MARGAY

Küçük maymun türlerinin dikkatini çekmek için yavru bir maymun gibi ses çıkararak pusuya yatar ve yaklaşan meraklı maymunları beklemedikleri bir anda avlar.




4-OKÇU BALIĞI
Okçu balığı yaprakların üzerinde duran böcekleri görünce suyun yüzeyine doğru yüzer.Ve ışığın kırılma açısını hesaplayıp avını ağzıyla su püskürterek vurur ve öldürür.



5-YUNUSLAR
Yunuslar avlanırken şiddetli sesler çıkartırlar ve bu ses dalgaları diğer balıkların vicutlarına çarpar.Böylece sesin kırılması sayesinde avlarının yerleni öğrenmiş olurlar.Yunuslar bazen kuyruklarıyla deniz kumlarından halkalar oluşturarak küçük balık türlerinin etrafını çevrelerler.Bu halkalardan kurtulmak isteyen balıklar panik yaparlar,kafaları karışır ve yunuslara yem olurlar. 

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı