Cam kurbağası

Cam Kurbağası

Cam Kurbağası(Glass Frog), Centrolenidae familyasına bağlı bir amfibi cinsidir. Bu kurbağanın en ilginç özelliği alt derisinin şeffaf olmasıdırBu nedenle de cam kurbağanın kalp, karaciğer gibi bir çok iç organı rahatlıkla görülürİsmini de bu özelliğinden almaktadır. ilk Olarak 1872 yılında Güney Amerika Ülkesi olan Ekvador'da görülmüş ve tanımlanmıştır.Neredeyse tüm Güney Amerika ve Orta Amerika ülkelerinde görülmüşlerdir. Özellikle nemli bölgelerde yaşarlar, çünkü derilerini sürekli nemli tutmak zorundadırlar.Dünya üzerinde yaşadığı tespit edilmiş 12 tür cam kurbağası bulunmaktadır. Yetişkinlerin uzunluğu 5 ile 7 cm arasında değişir.Ortalama 8 ila 10 yıl arasında bir ömürleri vardır. Üst derileri genellikle yeşil olmakla birlikte alacalı renkte olan türleride vardır.Çiftleşme sonrası dişi cam kurbağası yaklaşık 100-150 adet yumurtayı çamur içinde hazırladığı çukura bırakırAncak dişiler annelik görevlerini pek yerine getirmezler.
Yumurtadan çıkan yavru cam kurbağalar hayatlarını tek başlarına idare etmek zorundadırlar.Besin listesini küçük böcek türleri, eklem bacaklılar ve bazı küçük karınca türleri oluşturur.
Devamını oku

2013 en ilginç araçları

ToyotaFV2
Toyota FV2 
Kawasaki J 
Neo Xtreme Bike (NXB) 


SLS AMG
Nissan BladeGlider 
Volkswagen XL1









Devamını oku

En iyi 10 hacker

VİDEOYU AÇMAK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN
Devamını oku

Android KitKat htc one ile sunuldu

Resmi tanıtımının akabinde kaynak kodları yayımlanan Android işletim sisteminin son büyük güncellemesi, üreticilerin port işlemleri için hazır hale geldi. Mevcut cihaz sahiplerini üreticilerden gelecek açıklamalara kitleyen bu gelişmelerin ardından ilk haber HTC'den geldi. Teknoloji basınını resmi bir açıklamayla bilgilendiren Tayvanlı üretici, HTC One için Android 4.4 KitKatgüncellemesinin ne zaman dağıtılacağını ilan etti.

HTC One kullanıcılarının Ocak 2014'e kadar uluslararası modellere ulaştırılmaya başlayacağı müjdelenen KitKat yükseltmesi, HTC Sense 5.5 kullanıcı arayüzüyle donatılmış olacak. Ekran görüntüsünü yüksek çözünürlüklü video şeklinde kaydedebilme, Bluetooth MAP desteğiyle araç içi sistemlerle uyumluluk, varsayılan adım ölçer uygulaması, kızılötesi verici desteği ve yeni nesil telefon uygulamasının eşlik ettiği güncelleme, çok daha stabil bir arayüz deneyimi sunacak.

HTC One Google Play Edition'un kasım sonuna doğru son sürüme yükseleceğini doğrulayan üretici, One mini ve kısa süre önce tanıtılan One max ile ilgili gelişmeler için önümüzdeki haftaları işaret etti.
Devamını oku

Jelly Bean

Galaxy S4 için ekimde, Galaxy S3 içinse kasım ayı başında yayımlanan yeni işletim sistemi güncellemesi, yaşanan problemler nedeniyle birçok bölgede tamamen durdurulmuştu. Sistem belleği yönetimiyle ilgili hatalar yüzünden stabil bir kullanım tecrübesi sunamayan yazılımlar artık yeniden dağıtıma hazır.

Samsung, Android 4.3 Jelly Bean sürüm güncellemesini Avrupa'daki Galaxy S3 ve Galaxy S4 sahipleriyle yeniden buluşturmaya başladı. Tüketiciler tarafından da doğrulanan bu gelişme, henüz üreticinin resmi açıklaması yayımlanmamış olsa da cihaz sahiplerini heyecanlandırmaya yetti. Başta TRIM desteği olmak üzere birçok yeni fonksiyon ve yeniliği bünyesinde barındıracak yükseltme, Samsung'un mevcut amiral gemisine geniş çaplı görsel değişiklikler getirmeyecek. Fakat önceki üst düzey Galaxy S modeline sahip kullanıcıları büyük yenilikler bekliyor.

TouchWiz Nature 2.0'dan esinlenilerek yeniden düzenlenmiş bir arayüze sahip olan Galaxy S3'ün son güncellemesi, yeni kilit ekranı, yeni ekran renk paleti ayarları, yeni GPU sürücüleri ve en güncel Samsung uygulama ve yazılımlarını yapısında ihtiva ediyor. Önceki dağıtımdan çok daha sorunsuz bir sisteme sahip olacak üretici yazılımının ayrıca, yükselen RAM kullanımına da çözüm olacağı tahmin ediliyor.

Galaxy S3 ve Galaxy S4 tüketicilerine OTA yoluyla ulaştırılan yükseltmenin yıl sonuna kadar Türkiye'de de dağıtıma çıkması bekleniyor.

Devamını oku

Hayvanların Uyguladıkları 5 Sıradışı Avlanma Tekniği

1-MANTİS KARİDESİ
Saatte 80km hızla savurabidiği uvuzları sayesinde avlarını kolayca öldürebilir.
Aşırı agresif bir yapıda olması ve ince akvaryum camları kırabilmesi nedeniyle bu canlılar akvaryum yaşamı için uygun olmayan türler arasında gelir.

2-KATİL BALİNALAR
Katil balinalar grup halinde dolaşarak büyük dalgalar oluştururlar ve böylece buz kütlesi üzerinde bulunan savunmasız fok balıklarına saldıra bilmek için onları açık sulara düşürmüş olurlar.Diğer avlanma metodları ise karaya vurmuş gibi yaparak karadaki dikkatsiz fok balıklarını yakalamaktır.

3-MARGAY

Küçük maymun türlerinin dikkatini çekmek için yavru bir maymun gibi ses çıkararak pusuya yatar ve yaklaşan meraklı maymunları beklemedikleri bir anda avlar.




4-OKÇU BALIĞI
Okçu balığı yaprakların üzerinde duran böcekleri görünce suyun yüzeyine doğru yüzer.Ve ışığın kırılma açısını hesaplayıp avını ağzıyla su püskürterek vurur ve öldürür.



5-YUNUSLAR
Yunuslar avlanırken şiddetli sesler çıkartırlar ve bu ses dalgaları diğer balıkların vicutlarına çarpar.Böylece sesin kırılması sayesinde avlarının yerleni öğrenmiş olurlar.Yunuslar bazen kuyruklarıyla deniz kumlarından halkalar oluşturarak küçük balık türlerinin etrafını çevrelerler.Bu halkalardan kurtulmak isteyen balıklar panik yaparlar,kafaları karışır ve yunuslara yem olurlar. 
Devamını oku

Dünya'da yetiştirilmesi yasaklanan 10 köpek

10.Amerikan Bulldog’u

Başta Danimarka ve Singapur olmak üzere birkaç yerde daha yasaklı olan bu ırk, ailesine karşı fazlasıyla sakin, sevecen ve oyuncudur. Koruma içgüdüleri çok güçlü olduğu için, yabancılara ve köpeklere karşı sinirli bir tutum içerisinde olabilirler. Acı eşikleri fazlasıyla yüksek olan bu İngiliz asıllı Amerikan Bulldog’ları, maalesef ki, kötü insanlar yüzünden kötü ünlenmişlerdir.




9. Bandog

Asıl adı Amerikan Bondogge Mastif olan bu ırk, hala bir çok ülkede dövüş köpeği olarak kullanılıyor. Dövüş köpeği olarak eğitilmeseler de agresif olan bu köpekleri, bir de dövüş köpeği haline getirmek, gerçekten de akıl almaz. Zaten köpek dövüşü akıl almaz bir şey!
Genel olarak bu köpekler, çok uysal, kendine güvenli, yumuşak başlı, söz dinleyen ve akıllı köpeklerdir. Çocuklarla ve birlikte büyüdükleri diğer hayvanlarla çok iyi geçinirler. İgiyi çok severler, aileleriyle birlikte vakit geçirmek onlar için herşey demektir!
Çok iyi koruma köpeği olmalarıyla birlikte, tek problem tehlike anında ön uyarı yapmamaları…yani havlamamaları – çünkü böyle eğitilerek, seneler boyunca dövüşçü bir ırk haline getirilmişler. Sanırım artık hemfikiriz: insanlar yasaklanmalı, köpekler değil!

8.Napoliten  Mastiff

Yine çok ciddi görünümlü, çok iri..ama o vahşi görüntüsünün altında aslında barışçıl karakterli bir köpek daha. Singapur ve Romanyada yasaklı.
Küçükken sosyalleştirilirse çocuklarla çok iyi anlaşabilir ama diğer hayvanlarla tek başına bırakılması iyi bir fikir olmayabilir. Koruma güdüsü oldukça sağlam ve korkunun ne demek olduğunu bilmezler. Ailesine ve sediklerine karşı çok uysal, sevgi dolu bir koruyucu olmakla birlikte, oldukça da inatçıdır. :) Dişileri, erkeklere göre daha az agresif olduğundan dolayı kalabalık bir aile için daha idealdir dişi Napoliten Mastiff.
Harry Potter izleyenler, Hangrid’in Fang’inden hatırlayacaklardır bu ırkı. :)

7.Wolfdog

Jack London’un Beyaz Diş’i.
Genetik özellikleri ile fazlasıyla oynanmış olmasından dolayı (yine suç biz insanların, gördüğünüz gibi), biraz dengesiz bir ırk Wolfdog. Çok iyi bir ev köpeği olduğunu söyleyemeyiz. Bazı durumlara bir ‘kurt’ gibi tepki verirken, bazı durumlara da ‘köpek’ gibi tepki verebiliyorlar, ve tepkilerini önceden kestirmek oldukça zor.





6.Boerboel

Güney Afrika Kökenli bu ırk, çiflik evlerini leopar ve aslanlara karşı korumak için üretilmiştir. Çok sakin yapılı olmakla birlikte, özellikle kadınlara ve çocuklara her zaman fazla hassas davranır. Bebekliğinden itibaren sosyalleştirirseniz, çok keyifli bir ev köpeği olabileceği gibi, koruma içgüdüleri gelişmiş bir köpek cinsidir.
Ve maalesef Danimarka’da yasaklı köpekler listesindedir.
…Reklam arası…

5.Dogo Argentino

Avusturalya, Yeni Zelanda ve Portekiz başta olmak üzere yaklaşık 10 ülkede yasaklanmış durumdalar. Neden? Çünkü köpek dövüşlerinde kullanılmış, aslanlarla kapıştırılmış ve belki de sadece bunun için üretilmiş bir ırk. Danua da dahil olmakla birlikte, birkaç ırkın birleştirilmesiyle ortaya çıkarılmış bir ırk olması da, zavallının yasaklı köpekler listesine girmesinde etkili. (herşeyi biz yapıyoruz!)
Ama aslında Dogo Argention dediğimiz ırk şu:
Bu köpekler, ailesine çok bağlı, çok oyuncu ve çok akıllı oluyorlar. Tüm aile fertleriyle iyi anlaşabilmesi ile birlikte, en sevdiği şey aile fertleri tarafından kucaklanmak ve öpülmektir  Zekasından dolayı, çok kolay eğitim alabiliyorlar, ama doğası sert olan her köpek gibi kurallar dahilinde ve “tutarlı bir sahip” tarafından yetiştirilmesi gerekiyor.

4.Presa Canario

Gerçekten sert karakterli bir köpekle karşı karşıyayız! Zaten kökenleri de evcil değil. Söz dinleme gibi bi durumları yoktur. Bu köpeğin sahipleri mutlaka dominant karakterli, güçlü ve köpekten anlayan biri olmalıdır.
Pittbull ve Mastiff ırkları kırması Presa Canario, bekçi köpekleri sınıfına girer, ve görünüşünden çok daha sert ve agresiflerdir. Kısacası yanlış sahiplerin elinde, tehlikeli olabilirler. Eğer sahip “doğru” ise, keyifli ve gerçek bir dost olarak hayatınızda varlığını devam ettireceklerdir.
FCI’a göre, en üstün yakın koruma köpeklerinden biri. Üstelik, pittbull’lara karşı ezici bir üstünlükleri de var. Bu nedenle Amerika’da pittbull’lu suçluları yakalamak için, polislerin 1 numaralı yardımcıları Presa Canario’lar.
Avustralya ve Yeni Zelanda’da yasaklı köpeklerden biridir.

3.Fila Brasileiro

Brezilya Mastiff’i olarak da bilinir. Ev ve apartman yaşamına uygun değildir, açık arazi köpeğidir.
Çok cesur, dikkatli, fazlasıyla kavgacı ama sahibine köle olan bir ırktır. Yabancılardan, ve diğer hayvanlardan hoşlanmaz. Kısacı, yabancı insanların olduğu ortamlarda, sağı solu belli olmaz. Hatta, köpek show’larında Fila var ise, jüri özellikle dokunmamaya ve fazla yaklaşmamaya özen gösterir.
Ben yine de herşeyin sahipte bittiğine inanıyorum.



2.Japon Taso Inu

Japon dövüş köpeği. Zeki, cesur, agresif ve acı eşiği yüksek bir köpek daha.
Aile hayatına çok uygun değil, çünkü üzerinde otorite kurabilen sadece 1 kişiye itaat etme özelliği var. Aile içerisinde, dominant olmayan kişilere hükmetmeye çalışabilir, ve isterse başarırı da. :) Eğer ondan daha sert değilseniz, keyfinizi kaçırabilir; birlikte yaşamanız sıkıntılı olabilir.
Mutlaka ve mutlaka, bebekliğinde itaat eğitimi almalı, ve sosyal büyütülmeli. Hayvancığın genlerinde var agresiflik, biz oynamışız genleriyle, o ne yapsın :(
Ne kadar sosyal olursa olsun, diğer hayvanlara karşı agresif ve tehlikelidirler. Kavgaya tutuştuğu herhangi bir köpeğin canlı kalması uzak bir ihtimaldir. Düşünün ki 6 aylıkken, 60 kiloya yaklaşıyor cüssesi. Kaslı yapısını da göz önüne alırsak..hoş değil:)

1.Amerikan Pittbull Terrier

Eski savaş köpeği kökenli olan Amerikan Pittbull Terrierleri, düşmanıyla ölesiye kapışır. Düşmanı ölmediyse, o istememiştir.
Çok az bir eğitim ile tanımadıklarının iyi veya kötü niyetli olup olmadığını anlayabilme yeteneği edinebilir ve iyi huylu, sakin, sevimli ve itaatkar bir köpek haline gelebilir. Sahibine de çok iyi bir dosttur. Açıkçası ben, çok sevgi dolu, sırnaşık ve insana aşık pittbull’lar gördüm; onlarla yerlerde bile yuvarlandım…
Devamını oku

Hayvanlar ilgili ilginç bilgiler

Deniz kobrası, dünyanın en zehirli yılanıdır.
Filler zıplamayan tek memelilerdir.
Yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilir.
2 bin 600 kurbağa cinsi vardır.
Bir sineğin, saatteki hızı 8 km’dir.
Yunuslar, gözleri açık uyurlar.
Sümüklüböceklerin dört tane burnu vardır.
Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.
İnek sütünün pH değeri 6’dir.
Bir timsahın gözlerinin arasındaki mesafe, ayaklarının büyüklüğüne eşittir.
Dalmaçyalilar gut olmayan tek köpek cinsidir.
Ayı inlerinin girişleri her zaman kuzeye bakar.
Bukalemunların dilleri, vücutlarından iki kat daha uzundur.
Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.
Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.
Meşe ağaçları elli yasına gelmeden meşe palamudu üretemezler.
Aslanlar bir günde 50 kez çiftleşebilirler.
Sadece dişi sivrisinekler ısırır.
Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır.
Larry Hagman (JR.)Dallas dizisinin setinde hiç kimsenin sigara içmesine izin vermezdi.
Salatalığın yüzde 96’si sudur.
Bir kilo limonda bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır.
Peru’da hiç umumi tuvalet yoktur.
Timsahlar renk körüdür.
Yarim kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.
Sadece dişi kanaryalar ötebilir.
Tarantulalar iki buçuk yıl yiyeceksiz yasayabilirler.
Havuca rengini karoten verir.
İnciler sirkede erir.
Zikir anmak, Allah’ı hatırlamak, her sözünde ve her işinde O’nun emirlerine uymak, yasakladıklarından sakınmak. (Bkz. Tasavvuf) Anma, anımsama, ezberleme, hatırlama. Söylenmesi tavsiye edilen hamd, sena ve dua için kullanılan sözler. Bazı alimler zikri, insana sevap kazandıran her türlü hareket olarak tarif etmişlerdir.
Yeni Zelanda’da yaşayan Kea adında bir cins papağan araba pencerlerinin etrafındaki kauçuk şeritleri yer!
Kaydedilen en uzun tavuk uçuşu 13 saniyedir
Dünyadaki beyaz karıncaların toplam ağırlığı insanlarin 10 katıdır.
Eşeklerin gözleri dört ayaklarını da görebilecek şekildedir.
Kedilerin her bir kulağında 32 adele vardır.
Kutup ayıları solaktır.
Zürafalar 35 cm. uzunlukta siyah bir dile sahiptirler.
Hayvanlar aleminde sadece domuzlar güneşten yanabilir.
Yeni Zelanda Güneybatı Pasifik Okyanusunda, iki büyük ada ve birçok küçük adalar üzerinde kurulmuş, 34°25’-47°17’ güney enlemleri ve 166°27’-178°35’ doğu boylamları arasında yer alan bir güney yarım küre ülkesi.
Baykuş, mavi rengi görebilen tek kuştur.
İnsanları parmak izinden, köpekleri ise burun izinden tanımak mümkündür.
Develerin üç tane kaşı vardır.
Kirpiler suyun üzerinde batmadan kalırlar.
Istakozların kanı mavi renktedir.
BAYKUŞ (Strix);

Alm. Eule(f), Fr. Hibou, İng. Owl. Familyası: Baykuşgiller (Strigidae). Yaşadığı yerler: Ağaç kovukları, harabeler, kuleler, terk edilmiş kuş yuvaları. Antarktika hariç dünyanın her yerinde. Özellikleri: Gece avlanan yırtıcı kuşlardır. Ömrü: 60-70 yıldır. Çeşitleri: Boyları 18-70 cm arasında değişen 123 kadar türü vardır. Bunlardan alaca baykuş, ak baykuş, cüce baykuş, puhu, kukumav, peçeli baykuş meşhurlarıdır.

Öne doğru yönelmiş Eski Mısır’da kediler kutsal hayvan sayılıyordu ve öldükleri zaman insanlar saygılarını göstermek için kaşlarını kazırlardı.
Mısırın ilk devirleri(4 binyıl-M.Ö.16. yy)
Mısır, eski dünyanın ilk siyasi birliğidir. Bu erken doğuşta raslantı dan çok olağanüstü şartların oluşturduğu bir yazgı vardır. Bu ülkenin siyasi, etnik manevi dayanıklılığı, sürekliliği bu oluşumu belgeler. Mısır imparatorlğuu, Asyanın büyük imparatorluklarından da, Roma İmparatorluğu’ndan da uzun ömürlü olmuştur.
Fil yavrusu, hortumuyla annesinin kuyruğuna tutunarak dolaşır. Sürü içindeki dişiler doğumlarını birbirlerine göre ayarlayıp sırayla doğum yapıyorlar.
Kuş örümceği sırtında 300 yavrusuyla gezer.
Keseli farenin yavruları annelerinin sırtına ısırarak tutunur.
Salyangozların 25 bine yakın dişi vardır.
Yılanlar duyamaz.
Zürafalar yüzemez.
Kediler şeker tadını ayırt edemez.
Timsahlar, dillerini dışarıya çıkaramazlar.
Kangurular, geriye doğru yürüyemez.
Kelebekler, ayakları ile tat alırlar.
Atlar, bir ay ayakta kalabilirler.
Fareler kusamaz.
Yılanlar duyamaz.
Kirpiler suda batmaz.
Sineklerin 5 tane gözü vardır.
Develerin 3 tane kaşı vardır.
Bir sineğin hızı saatte 8 km.dir.
İstakozların kanı mavi renktedir.
Kelebekler ayaklarıyla tat alırlar.
Sığırların 4 tane midesi vardır.
Kangurular geri-geri yürüyemezler.
Atlar 1 ay kadar ayakta kalabilirler.
Zebralar beyaz üzerine siyah çizgilidir.
Baykuş mavi rengi görebilen tek kuştur.
Deniz kobrası dünyanın en zehirli yılanıdır.
Bir karıncanın koku alma yeteneği en az bir köpeğinki kadar gelişmiştir.
Kediler şeker tadını ayırt edemezler.
Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.
Deve deniz suyu içebileceği gibi bir defada 250 litre su da içebilir.
Karınca kendi ağırlığının 50 katını taşıyabilir.
Çekirgenin kulağı dizindedir.
Avusturalya’da yaşayan Rheobatrachus Silus türü kurbağalar yavrularını midelerinde büyütür.
Zürafanın kalbi 350 mmHg.’lik bir basınçla kan pompalayacak kadar güçlüdür.
Bir pire kendi vücut yüksekliğinin 100 katından fazla yükseğe sıçrayabilir.
Öte yandan pirelerin kan damarları yoktur. Vücudun iç kısmı tümüyle, berrak akıcı bir kanın içinde yüzer.
Bazı yılanların 0.028 gramlık zehiri, 125.000 fareyi öldürecek kadar güçlüdür.
Yılanların çene kemiği olmadıgından ağızlarını diledikleri kadar çok açabilmektedirler.
İnsan vücudunun radyasyona direci 600 rads dolayındadır.Oysa akreplerde bu direnç 40-150 bin rads’a kadar yükseliyor.
Bukalemun dili kendi uzunluğunun 1,5 katı mesafeye kadar ulaşır.

Devamını oku

100 kulubü'ndeki futbolcular




1. Tanju Çolak
288 Maç - 240 Gol

2.Hami Mandıralı
476 Maç - 219 Gol

3.Metin Oktay
258 Maç - 217 Gol


4.Aykut Kocaman
360 Maç - 200 Gol


5.Feyyaz Uçar
376 Maç - 191 Gol


6.Serkan Aykut
336 Maç - 188 Gol


7.Fevzi Zemzem
305 Maç - 146 Gol


8.Cenk İşler
349 Maç - 137 Gol


9.Alex De Souza
245 Maç - 136 Gol


10.Fikri Elma
303 Maç - 136 Gol


11.Ümit Karan
360 Maç - 136 Gol


12.Necati Ateş
320 Maç - 134 Gol


13.Saffet Sancaklı
266 Maç - 130 Gol


14.Fatih Tekke
304 Maç - 130 Gol


15.Mehmet Özdilek
386 Maç - 130 Gol


16.Elvir Bolic
282 Maç - 128 Gol


17.Ertan Adatepe
284 Gol - 126 Gol


18.Ertuğrul Sağlam
328 Maç - 126 Gol

19.Mustafa Denizli
401 Maç - 124 Gol


20.Oktay Derelioğlu
250 Maç - 118 Gol


21.Cemil Turan
309 Maç - 117 Gol


22.Umut Bulut
287 Maç - 115 Gol


23.Halil İbrahim Eren
345 Maç - 113 Gol


24.Osman Arpacıoğlu
247 Maç - 112 Gol

25.Zafer Tüzün
295 Maç - 108 Gol


26.Ogün Altıparmak
306 Maç - 106 Gol


27.Sergen Yalçın
345 Maç - 105 Gol


28.Arif Erdem
348 Maç - 105 Gol

29.Mert Nobre
271 Maç - 106 Gol


30.Gökmen Özdenak
313 Maç - 104 Gol


31.Burak Yılmaz
193 Maç - 100 Gol














Devamını oku

İslam Alimleri Ve Buluşları


Abdüsselam : ( 1926 – ) Pakistanli Fizik Bilgini Ilk nobel ödülü alan müslüman bilim adami.

Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyil ) Sistem mühendisliginin Öncüsü. Astronom ve Mekanikçi.

Aksemseddin : ( 1389 – 1459 ) Pasteur önce Mikrobu bulan ilk bilim adami. Istanbulun fethinin manevi babasidir. Fatih sultan Mehmet’ in Hocasidir

Ali Bin Abbas : ( ? – 994 ) 1000 sene önce ilk kanser ameliyatini yapan bilim adami. Kilcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamidir. Eski çagin en büyük hekimlerinden olan hipokratesin (Hipokrat) Dogum olayi görüsünü kökünden yikti.

Ali Bin Isa : ( 11. yüzyil ) Ilk defa göz hastaliklari hakkinda eser veren müslüman bilim adami.

Ali Bin Ridvan : ( ? – 1067 ) Batiya tedavi metodlarini ögreten islam alimi.

Ali Kusçu : ( ? – 1474 ) Ünlü Bir türk astronomi ve matematik bilginidir.

Ammar : ( 11 yüzyil ) Ilk katarak ameliyatini kendine has biçimde yapan müslüman bilim adami.

Battani : ( 858 – 929 ) Dünyanin en meshur 20 astrononumdan biri trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilgin.

Beyruni : ( 973 – 1051 ) Dünyanin döndügünü ilk bulan bilim adami ümit burnu, amerika ve japonyanin varligindan bahseden ilk bilim adami. Beyruni amerika kitasinin varligini kristof colomb’un Kesfinden 500 sene önce bildirmistir. Matematik, Jeoloji, Cografya, Tip, Felsefe, Fizik, Astronomi gibi dallarda eserler yazmistir. Çagin En Büyük Alimidir.

Bitruci : ( 13. yüzyil ) Kopernik’e yol açan öncülük eden astronom bilim adami.

Cabir Bin Eflah : ( 12. yüzyil ) Ortaçagin büyük matematik ve astronom bilginidir . Çubuklu günes saatini bulan ilk bilim adamidir.

Cabir Bin Hayyan : ( 721 – 805 ) Atom bombasi fikrinin ilk mucidi ve kimyanin babasi sayilir. Maddenin en Küçük parçasi atomun parçalana bilecigini bundan 1200 sene önce söylemistir.

Cahiz : ( 776 – 869 ) Zooloji Ilminin öncülerindendir. Hayvan gübresinden amonyak elde etmistir.

Cezeri : ( 1136 – 1206 ) Ilk sistem mühendisi ve ilk sibernetikçi ve elektronikçi Bilgisayarin babasi; oysa bilgisayarin babasi yanlis olarak ingiliz matematikçisi Charles Babbage olarak bilinir..

Demiri : ( 1349 – 1405 )Avrupalilardan 400 yil önce ilk zooloji ansiklopedisini yazan alimdir … Hayatül hayavan isimli kitabi yazmistir.

Dinaveri : ( 815 – 895 ) Botanikçi Ve astronom bir alim olarak bilinir.

Ebu Kamil Suca : ( ? – 951 ) Avrupaya matematigi ögreten islam bilgini.

Ebu’l Fida : ( 1271 – 1331 ) Büyük Bir bilgin tarihçi ve cografyacidir.

Ebu’l Vefa : ( 940 – 998 ) Matematik ve Astronomi bilginidir trigonometriye tanjant, kotanjant, sekant ve kosekanti kazandiran matematik bilginidir.

Ebu Maser : ( 785 – 886 ) Med-cezir olayini (gel-git) ilk kesfeden bilgindir.

Evliya Çelebi : ( 1611 – 1682 ) Büyük Türk seyyahi ve meshur seyahatnamenin yazaridir.

Farabi : ( 870 – 950 ) Ses olayini ilk defa fiziki yönden ele alip açiklayip izah getiren ilk bilgindir.

Fatih Sultan Mehmet : ( 1432 – 1481 ) Istanbulu feth eden ve Havan topunu icad eden yivli toplari döktüren padisahtir Fatih’in kendi icadi olan ve adi “sahi” olan toplarin agirligi 17 ton ve bakirdan dökülmüs olup 1.5 ton agirligindaki mermileri 1 km ileriye atabiliyordu bu toplari 100 öküz ve 700 asker ancak çekebiliyordu..

Fergani : ( 9. yüzyil ) Ekliptik meyli ilk defa tesbit eden astronomi alimi.

Giyasüddin Cemsid : ( ? – 1429 ) Matematik alimi. Ondalik kesir sistemini bulan çemsid cebir ve astronomi alimi.

Harizmi : ( 780 – 850 ) Ilk cebir kitabini yazan ve batiya cebiri ögreten bilgin. Adi algoritmaya isim oldu rakamlari Avrupa’ ya ögreten bilgin. Cebiri sistemlestiren Bilgin.

Hasan Bin Musa : ( – ) Dünyanin çevresini ölçen, üç kardesler olarak bilinen üç kardesten biri..

Hazini : ( 6 – 7 yüzyil ) Yerçekimi ve terazilerle ilgili izahlarda bulunan bilgin.

Hazerfen Ahmed Çelebi : ( 17. yüzyil ) Havada uçan ilk Türk. Planörcülügün öncüsü.

Huneyn Bin Ishak : ( 809 – 873 ) Göz doktorlarina öncülük yapan bilgin.

Ibni Avvam : ( 8. yüzyil ) Tarim alaninda ortaçag boyunca kendini kabul ettiren bilgin.

Ibni Battuta : ( 1304 – 1369 ) Ülke ülke , kita kita dolasan büyük bir seyyah.

Ibni Baytar : ( 1190 – 1248 ) Ortaçagin en büyük botanikçisi ve eczacisidir.

Ibni Cessar : ( ? – 1009 ) Cüzzam hastaliginin sebeb ve tedavilerini 900 sene önce açiklayan müslüman doktor.

Ibni Ebi Useybia : ( 1203 – 1270 ) Tip Tarihi hakkinda essiz bir eser veren doktor.

Ibni Fazil : ( 739 – 805 ) 12 asir önce ilk kagit fabrikasini kuran vezir.

Ibni Firnas : ( ? – 888 ) Wright kardeslerden önce 1000 sene önce ilk uçagi yapip uçmayi gerçeklestiren alim.

Ibni Haldun : ( 1332 – 1406 ) Tarihi ilim haline getiren sosyolojiyi kuran mütefekkir. Psikolojiyi tarihe uygulamis, ilk defa tarih felsefesi yapan büyük bir islam tarihçisidir. Sosyolog ve sehircilik uzmani.

Ibni Hatip : ( 1313 – 1374 ) Vebanin bulasici hastalik oldugunu ilmi yoldan açiklayan doktor.

Ibni Havkal : ( 10. yüzyil ) 10 asir önce ilmi degeri yüksek bir cografya kitabi yazan alim.

Ibni Heysem : ( 965 – 1051 ) Optik ilminin kurucusu büyük fizikçi. Islam dünyasinin en büyük fizikçisi, batili bilginlerin öncüsü, göz ve görme sistemlerine açiklik kazandiran alim. Galile teleskopunun arkasindaki isim.

Ibni Karaka : ( ? – 1100 ) Dokuzyüz yil önce torna tezgahi yapan bilgin.

Ibni Macit : ( 15. yüzyil ) Ünlü bir denizci ve cografyaci. Vasco da Gama onun bilgilerinden ve rehberliginden istifade ederek hindistana ulasti.

Ibni Rüsd : ( 1126 – 1198 ) Büyük bir doktor, astronom ve matematikçidir.

Ibni Sina : ( 980 – 1037 ) Doktorlarin sultani. Eserleri Avrupa üniversitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalik yayan küçük organizmalar, civa ile tedavi, pastör’ e isik tutmasi, ilaç bilim ustasi, dis belirtilere dayanarak teshis koyma, botanik ve zooloji ile ilgilendi, Fizikle ilgilendi, jeoloji ilminin babasi.

Ibni Türk : ( 9. yüzyil ) Cebirin temelini atan islam bilgini.

Ibni Yunus : ( ? – 1009 ) Galile’den önce sarkaci bulan astronom.

Ibni Zuhr : ( 1091 – 1162 ) Endülüsün en büyük müslüman doktorlarindan asirlarca Avrupa’da eserleri ders kitabi olarak okutuldu.

Ibnünnefis : ( 1210 – 1288 ) Küçük kan dolasimini bulan ünlü islam alimi.

Ibrahim Efendi : ( 18. yüzyil )Osmanlilarda ilk denizaltiyi gerçeklestiren mühendis.

Ibrahim Hakki : ( 1703 – 1780 ) Büyük bir sosyolog, psikolog, astronom ve fen adami. En ünlü eseri marifetnâme, Burçlardan, insan fizyoloji ve anatomisinden bahsetmistir.

Idrisi : ( 1100 – 1166 ) Yedi asir önce bügünküne çok benzeyen dünya haritasini çizen cografyaci.

Ihvanü-s Safa : ( 10. yüzyil ) çesitli ilim dallarini içine alan 52 kitaptan meydana gelen bir ansiklopedi yazan ilim adami. Astronomi , Cografya, Musiki, Ahlâk, Felfese kitaplari yazmistir.

Ismail Gelenbevi : ( 1730 – 1791 ) 18 yüzyilda osmanlilarin en güçlü matematikçilerinden.

Istahri : ( 10. yüzyil ) Minyatürlü cografya kitabi yazan bilgin.

Kadizade Rumi : ( 1337 – 1430 ) Çagini asan büyük bir matematikçi ve astronomi bilgini. Osmanlinin ve Türklerin ilk astronomudur.

Kambur Vesim : ( ? – 1761 ) Verem mikrobunu Robert Koch’dan 150 sene önce kesfeden ünlü doktor.

Katip Çelebi : ( 1609 – 1657 ) Osmalilarda rönesansin müjdecisi cografyaci ve fikir adami.

Kazvini : ( 1203 – 1283 ) Ortaçagin Herodot’u müslümanlarin Plinius’u , astronom ve cografyaci bilgin.

Kemaleddin Farisi : ( ? – 1320 ) Ibni Heysem ayarinda büyük islam matematikçisi, fizikçi ve astronom.

Kerhi : ( ? – 1029 ) Islam Matematikçilerinden.

Kindi : ( 803 – 872 ) Ibni Heysem’e kadar optikle ilgili eserleri kaynak olan bilgin. Fizik, felsefe ve matematik alaninda yaptigi hizmetleri ile taninmistir.

Kursunoglu Behram : ( 1922 – ? ) Genellestirilmis izafiyet teorisini ortaya atan beyin güçlerimizden. Halen prof. Behram Kursunoglu Amerika da florida üniversitesinde teorik fizik merkezinde baskanlik yapmaktadir.

Lagarî Hasan Çelebi : ( 17. yüzyil ) Füzeciligin atasi, osmanlilarda ilk defa füze ile uçan bilgin.

Macriti : ( ? – 1007 ) Matematikte baskan kabul edilen Endülüslü Matematikçi ve astronom.

Magribi : ( 16. yüzyil ) Çaginin en büyük matematikçilerinden . Magribinin eseri olan Tuhfetü’l Ada isimli kitabinda üçgen, dörtgen, daire ve diger geometrik sekillerinin yüz ölçümlerini bulmak için metodlar gösterilmistir.

Maasallah : ( ? – 815 ) Meshur islam astronomlarindandir. Usturlabla Ilgili ilk eseri veren bilgindir.

Mes’ûdi : ( ? – 956 ) Kiymeti ancak 18. 19. Yüzyillarda anlasilan büyük tarihçi ve cografyaci. Mesudi günümüzden 1000 sene önce depremlerin olus sebebini açiklamistir. Mesûdinin eserlerinden yel degirmenlerinin de müslümanlarin icadi oldugu anlasilmistir.

Mimar Sinan : ( 1489 – 1588 ) Seviyesine bugün dahi ulasilamayan dahi mimar. Mimar Sinan tam manasi ile bir sanat dahisidir.

Muhammed Bin Musa : ( 9. yüzyil ) Dünyanin Çevresini ölçen 3 kardesten biri. Matematikçi ve astronom.

Mürsiyeli Ibrahim : ( 15. yüzyil ) Piri reisten 52 sene önce bugünkü uygun Akdeniz haritasini çizen haritaci. Günümüzden 500 sene önce kadar önce yasamistir.

Nasirüddin Tusi : ( 1201 – 1274 ) Trigonometri sahasinda ilk defa eser veren, Meraga rasathanesini kuran, matematikçi ve astronom.

Necmeddinü-l Misri : ( 13 yüzyil ) Çaginin ünlü astronomlarindan.

Ömer Hayyam : ( ? – 1123 ) Cebirdeki binom formülünü bulan bilgin. Newton veya binom formülünün kesfi Ömer Hayyam’a aittir.

Piri Reis : ( 1465 – 1554 ) 400 sene önce bu günküne çok yakin dünya haritasini çizen büyük cografyaci. Amerika kitasinin varligini kristof kolomb ‘dan önce bilen ünlü denizci.

Razi : ( 864 – 925 ) Kesifleri ile ün salan asirlar boyunca Avrupa’ya ders veren kimyager doktor ünlü klinikçi. Devrinin En büyük bilgini Ibni Sina ile ayni ayarda bir bilgin.

Sabit Bin Kurra : ( ? – 901 ) Newton’ dan çok önce diferansiyel hesabini kesfeden bilgin. Dünyanin çapini dogru olarak hesaplayan ilk islam bilgini. Matemetik ve astronomi alimi.

Sabuncu Oglu Serefeddin : ( 1386 – 1470 ) Fatih devrinin ünlü doktor ve cerrahlarindandir. Deneysel fizyolojinin öncülerindendir.

Seydi Ali Reis : ( ? – 1562 ) Ünlü bir denizci, matematik ve astronomi alimidir.

Semsettin Halili : ( ? – 1397 ) Büyük bir astronomi bilginidir.

Sihabettin Karafi : ( ? – 1285 ) orta çagin en büyük fizikçi ve hukukçularindan.

Takiyyüddin Er Rasit : ( 1521 – 1585 ) Istanbul rasathanesi ilk kuran çagindan çok ileride asrin önde gelen astronomi alimidir.

Ulug Bey : ( 1394 -1449 ) Çaginin en büyük astronomu ve trigonometride yeni çigir açan ünlü bir alim ve hükümdar.

Zehravi : ( 936 -1013 ) 1000 sene önce ilk çagdas ameliyati yapan böbrek taslarinin nasil çikarilacagini ve ilk böbrek ameliyatini gerçeklestiren bilim adami..

Zerkali : ( 1029 – 1087 ) Kesif ve hizmetleri ile ün salmis astronomi alimidir.
Devamını oku

Albert einstein hayatı

Albert Einstein (14 Mart 1879 - 18 Nisan 1955), Yahudi asıllı Alman teorik fizikçi.
Alman İmparatorluğu'nun Ulm kentinde dünyaya gelen Einstein, yaşamının ilk yıllarını Münih'te geçirdi. Lise eğitimini ve yüksek eğitimini İsviçre'de tamamladı; fakat bir üniversitede iş bulmada yaşadığı zorluklar nedeniyle bir patent ofisinde müfettiş olarak çalışmaya başladı. 1905 yılı Einstein için bir mucize yıl oldu ve o dönemde kuramları hemen benimsenmemiş olsa da ileride fizikte devrim yaratacak olan dört makale yayınladı. 1914 yılında Max Planck'ın kişisel ricası ile Almanya'ya geri döndü. 1921 yılında fotoelektrik etki üzerine çalışmaları nedeniyle Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü. Nazi Partisi'nin iktidara yükselişi nedeniyle 1933'te Almanya'yı terk etti ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşti. Ömrünün geri kalanını geçirdiği Princeton'da hayatını kaybetmiştir.
Albert Einstein, özel görelilik ve genel görelilik kuramları ile iki yüzyıldır Newton mekaniğinin hakim olduğu uzay anlayışında bir devrim yaratmıştır. Sadece matematik hesaplamalar ve denklemler ile oluşturduğu kuramları sonradan deneysel olarak defalarca doğrulanmıştır. E = mc2 denklemi ile formüle ettiği kütle-enerji eşdeğerliği yıldızların nasıl enerji oluşturduğuna açıklama getirmiş ve nükleer teknolojinin önünü açmıştır. Fotoelektrik etki ve Brown hareketine getirdiği matematiksel açıklamalar, modern fiziğe diğer katkıları arasındadır. Ömrünün büyük bir kısmını bütün kuramları birleştiren bir birleşik alan kuramı yaratmaya çalışarak geçirmiş ama bu çabaları sonuçsuz kalmıştır. Einstein kuantum mekaniğinin bazı sonuçlarına, özellikle belirsizlik ilkesine oldukça şüpheci yaklaşmış fakat bu yaklaşımlar ileride geniş kabul görmüştür.
Einstein, Nazilerin nükleer bomba geliştirmesi endişesiyle ABD başkanı Roosevelt'e bir mektup göndermiş, ABD'nin nükleer çalışmalara başlamasını tavsiye etmiştir. Holokost sonrası Yahudilerin kendi ülkelerine sahip olması gerektiği fikrini savunmuş, İsrail'in kuruluşuna destek vermiştir. Çeşitli söyleşilerinde Yahudilik dinine ve diğer kutsal kitaplara inanmadığını belirtmiş, sosyalizme sempati duyan bir makale yayınlamıştır. Bertrand Russell ile birlikte nükleer silahlara karşı bir manifesto da yayınlamıştır.
Einstein, hayatı boyunca 300’den fazla bilimsel makale yayınlamıştır, ayrıca 150’den fazla bilim dışı çalışmaları da olmuştur. Başarıları ve eserleri nedeniyle Einstein sözcüğü, “dahi” ile eş anlamlı olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Devamını oku

Kahve içmek için 13 sebep

1- Kahve içindeki kafein sayesinde yorgunluğu alır ve enerji verir.
2- Kafein sinir sistemini uyarır, fiziksel performansı yüzde 11-12 civarında artırır. Spordan yarım saat önce koca bir fincan kahve içmek bu nedenle önemlidir.
3- Kahve parkinson riskini azaltıyor.
4- Kahve aynı zamanda yağ yakımını kolaylaştırır. Bunu yine içindeki kafeine borçludur.
5- Kahve sadece siyah bir su değildir. İçinde B2, B5 vitamini, magnezyum, potasyum gibi pek çok besleyici öğe mevcuttur.
6- Düzenli beslenme, beyin jimnastiği kadar kahve de alzheimer riskini azaltıyor.
7- Günde 4 bardak kahve içen birinin siroza yakalanma riski yüzde 80 daha az.
8- Günde 4 bardak kahve içen birinin depresyona girme riski yüzde 42 daha az. Kahve içen insanlar daha mutlu.
9- Kahve karaciğer ve kolon kanseri riskini de ortalama yüzde 45 oranında azaltıyor.
10- Kahvenin kan basıncını yükseltttiği söylenir, bu doğrudur ancak bu etki oldukça küçüktür. Yapılan araştırmalar kahve kalp hastalıklarına neden olur mitini de çürüttü, aksine kahve içen kadınların kalp krizi geçirme riskinin yüzde 54 daha az olduğu belirtildi.
11- Kahve büyük bir sağlık problemi olan tip 2 diyabet riskini azaltır. 457 bin 922 kişiyle yapılan araştırmaya göre her gün kahve içenlerde bu hastalığa yakalanma riskini azaltıyor
12- Kahve diyetin vazgeçilmez parçasıdır. yapılan araştırmalarda kahvede hem meyve hem de sebzeden daha fazla antioksidan olduğunu ortaya koydu.
13- Kahve hastalık riskini azalttığı için daha uzun yaşamanızı sağlar.
Devamını oku

microsoft office 2007 full türkçe tek link

Microsoft Office 2007 bildiğiniz gibi Word, Excel, Access, Powerpoint ve Outlook gibi yazılımları içeren bir pakettir. Son derece popüler ve kullanışlı bu paketi sizlere türkçe ve tek link olarak sunacağız. Programı yükleme aşamasında istemediğiniz bileşenleri yükleyemebilirsiniz. Word, Excel ve Powerpoint bileşenleri en çok işine yarayacak bileşenler olduğundan yüklemenizi tavsiye ederiz.





PROGRAMI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Devamını oku

ESET NOD32 Antivirus Programı sınırsız

Antivirüs yazılımı denince akla "NOD32" gelir. ESET NOD32 Antivirus, ödüllü ThreatSense® motoru sayesinde, virüs, truva atı, worm, adware, spyware, phishing, rootkit ve daha nice internet kaynaklı tehditleri piyasadaki başka hiçbir programın yapamayacağı gibi proaktif olarak tespit eder ve siler.







PROGRAMI İNDİRMEK İÇİN tıklayınız
Devamını oku

Müslüman futbolcular

Sulley Muntari-milan
 Lorik Cana - Lazio 
 Marouane Chamakh - Arsenal
 mido
 Emre Can - Bayer Leverkusen 
Franck Ribery - Bayern Münih
 Eric Abidal - Monaco 
Kader Keita 
Serdar Taşçı - Stuttgart
 Moussa Sow - Fenerbahçe
 İlkay Gündoğan - Dortmund 
Samir Nasri - Manchester City 
Mesut Özil - Arsenal 
Karim Benzema - Real Madrid 
Oussama Assaidi - Liverpool
Karim El Ahmadi - Aston Villa
 Kassim Abdallah - Marsilya 
Nordin Amrabat - Galatasaray 
Adil Rami - Milan 
Ben Arda - Newcastle United 
Samed Yeşil - Liverpool
 Demba Ba - Chelsea 
Nicolas Anelka - WBA 
Robin van Persie - Manchester United 
Pajtim Kasami - Fulham 
Abou Diaby - Arsenal 
Zlatan Ibrahimovic - PSG 
Samba Diakite - Queens Park Rangers
 Seydou Keita - Dalian Aerbin FC 
Kanoute - Beijing Guoan 
Issiar Dia - Lekhwiya 
İbrahim Afellay - Barcelona 
Gökhan İnler - Napoli
 Papiss Cisse - NewCastle United 
Younes Kaboul - Tottenham Hotspur 
Sami Khedira - Real Madrid
 Niang 
Zinedine Zidane
 Kerim Frei - Beşiktaş
 Marouane Fellaini - Manchester United
Devamını oku

spor tarihinde(29 kasım)

Spor tarihinde bugün, 1969 yılının 29 Kasım günü, bir dönem ülkemizde de Fenerbahçe forması giyen Pierre van Hooijdonk'un doğduğu gündür.

Kariyerini kısaca özetleyecek olursak;

Küçük yaşlarda NAC Breda'ya seçildi ancak daha sonra yeteri kadar iyi olmadığı için amatör RBC Roosendaal takımına gönderildi. Burada 2 sezon oynayıp 33 gol kaydetti.

1991 yılında NAC Breda'ya geri döndü. 1991-1995 yılları arasında 115 maçta 81 gol kaydetti. 1993 yılında takımın Hollanda 1. Ligine çıkmasına katkı sağladı.

Daha sonra 2001 yılına dek sırasıyla Celtic (44 gol) , Nothingham Forrest (36 gol), Vitesse(25 gol), Benfica (19 gol) takımlarının formasını giydi.

2001 yılında transfer olduğu Feyenoord takımında 61 maçta 52 gol kaydederek yıldızlaşan Pierre van Hooijdonk, özellikle 2001-2002 UEFA Kupası'nda sıradışı performans gösterdi. Finalde Borussia Dortmund'a karşı 3-2 kazanılan maçta bir frikik bir de penaltı golüyle takımının kupayı kazanmasında büyük pay sahibi oldu.

2003 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2003-2004 sezonunda attığı 24 gol ve yaptığı 10 asist ile şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Bu şampiyonluk aynı zamandı Pierre van Hooijdonk'un kariyerindeki ilk lig şampiyonluğu oldu. 2004-2005 yılında da Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşadı, 8 gol kaydetti.

2005 yılında eski takımı NAC Breda'ya transfer oldu. Yarı sezonda 5 gol atabildi. Devre arasında yine bir başka eski takımı Feyenord'a transfer oldu. 2007 yılında profesyonel futbol yaşantısına nokta koymuştur.

Ayrıca Hollanda milli takım formasını da 46 kez giyen oyuncu 14 gol kaydetmiştir.
Devamını oku

Resim İmza Programı 1.0 İndir

Program elinizdeki yüzlerce resime kendi ambleminizi, resminizi otomatik olarak basmanızı sağlıyor. Programın tek resime yada bir klasördeki tüm resimleri imzalayabilmesinin dışında imzanızı transparan olarak kaydederseniz transparan olarak imzalanacaktır.



İndirmek İçin Tıklayınız..
Devamını oku

Photoscape 3.6.5 İndir

Photoscape, eğlenceli ve kolay bir fotoğraf düzenleme ve onarma programıdır. 

Özellikleri:

-Photoscape fotoğraflarınızı görüntüler, slideshow olarak izleyebilmenizi sağlar
-Resminizi yeniden boyutlandırma, ışık ve renklerini düzeltme, beyazlığını dengeleme, arkaışık düzeltme, konuşma pencereleri ve balonlar ekleyebilme, yazı ekleme, kesme, filtre uygulama, kırmızı göz düzeltem vb. editör işlevleri sunar.
-Photoscape, fotoğraf kombinasyonu yapabilir
-Animasyonlu gif oluşturabilir 
-Ekran görüntüsü yakalayıp, kaydedebilir
-Ekrandan bir renk tonunu dahi Photoscape ile alabilirsiniz

    İndirmek İçin Tıklayınız..
    Devamını oku

    ESET NOD32 Antivirus Programı

    Antivirüs yazılımı denince akla "NOD32" gelir. ESET NOD32 Antivirus, ödüllü ThreatSense® motoru sayesinde, virüs, truva atı, worm, adware, spyware, phishing, rootkit ve daha nice internet kaynaklı tehditleri piyasadaki başka hiçbir programın yapamayacağı gibi proaktif olarak tespit eder ve siler. 
    İndirmek İçin Tıklayınız..
    Devamını oku

    Mustafa kemal'in bilinmeyen yönleri

    mustafa kemalin bilinmeyen yönleri atatürkün bilinmeyen yönleri vikipedi atatürkün bilinmeyen yüzü 1."ATA" LAFINI SEVMEZDİ "Atatürk" lafını ilk kez donemin Türk Dil Kurumu Başkanı bir konuşmasında kullanmış, Mustafa Kemal de çok beğenerek soyadı olarak almıştı.Kendisine "Ata" diye hitap edilmesinden hiç hoşlanmazdı. 2.EN SEVDİĞİ YEMEK Manastır Askeri Lisesi yıllarından kalan bir alışkanlıkla hayatı boyunca en sevdiği yemek kuru fasulye ve pilav olarak kaldı. Tatlıya düşkün değildi ama cani istediğinde çok sevdiği gül reçelini tercih ederdi. 3.EN BÜYÜK HAYALİ DÜNYA TURUNA ÇIKMAKTI Ömrü yetseydi bir dünya turuna çıkıp Türk dili ve tarihi üzerindeki çalışmalarını genişletmek en büyük hayaliydi. 4.BAŞUCU KİTABI "ÇALIKUŞU"YDU Binlerce kitabi vardı. Ama bunların arasında bir tanesini hayatı boyunca hatta cephede bile başucundan ayırmadı. Reşat Nuri Güntekin'in ünlü "Çalıkuşu" romanını hep yanında taşır, her gün rast gele bir yerinden acar, birkaç sayfa okurdu. 5.KABUL SALONUNDAKI AT YAVRUSU Atlardan sonra en sevdiği hayvan köpekti. "Fox" adını verdiği köpeği, Gazi`nin yatağının ayak ucunda uyurdu. Hayvanlara düşkünlüğü o dereceydi ki bir gün misafirlerinin de görebilmesi için yeni doğmuş bir tayla annesinin Cankaya Kosku kabul salonuna getirilmesini bile emretmişti. 6.TAM BİR SALON ADAMI En sevdiği dans valsti. Müzik zevki çeşitlilik gösteriyordu.Klasik Bati müziği dışında Anadolu ezgilerini de severek dinlerdi. 7.GÖMLEKLERİNİN TÜMÜ BEYAZDI Gömleklerinin hepsi beyazdı. Bu gömlekler ilk yıllarda İsviçre`de özel olarak dikilirken sonra yerli mali kullanma kampanyasına öncülük edebilmek için Beyoğlu`nda bir terziye diktirilmeye başlanmıştı. 8.DOLABINDA LACİIVERTE YER YOKTU Takım elbiselerinin tasarımlarını hep kendisi çizerdi. Lacivert takım giymeyi sevmezdi. 9.ÖLÇÜLERİ Boyu 1.74 idi. Hayatinin son dönemlerine kadar 76 olan kilosu hastalığının ilerlemeye başlamasıyla 46'ya kadar düşmüştü. 43 numara siyah rugan ayakkabı giyerdi. 10.RUMELİ ŞİVESİ Özenli ve temiz bir Türkçe konuşurdu. Ancak bazı kelimeleri Rumeli şivesiyle telaffuz ederdi. 11.HAZİN BİR HİKAYE Hayatında bir donem çok önemli yer tutan Mustafa Kemal`in evlenmesinden sonra hayatına trajik bir şekilde son veren Fikriye Hanim`in mezarının nerede olduğu bilinmiyor. 12.CUMHURBAŞKANLIĞINDAN SIKILIYORDU. Hayatinin çoğunu geçirdiği savaş cephelerinden sonra Cumhurbaşkanı olarak geçirdiği yıllar ona bir tecrit yaşantısı gibi geliyor, çok sevdiği halkından ve sade bir vatandaş yaşamından uzaklaştığını düşünüyordu. 13.PAPA`NIN TEMSİLCİSİNE ELBİSE Kıyafet Kanunu çerçevesinde tüm din adamlarının dini kıyafetleriyle sokağa çıkmaları yasaklanınca, Monsenyör Roncalli`ye kendi terzisi Kemal Milaslı eliyle bir koleksiyon hazırlattı. 14.KENDİSİ TIRAŞ OLMAZDI Sabah kahvaltılarıyla arası hiç hoş değildi.Yataktan kalkar kalkmaz odasındaki divanin üzerine bağdaş kurarak oturur, günün ilk kahvesini sigarasını içerdi. Bir özelliği de kendi kendine tıraş olmamasıydı. 15.DÜZEN TAKINTISI VARDI Evinde, çevresinde hatta konuk olduğu evlerde bile eğri duran eşyaları düzeltmeden rahat edemezdi. 16.HOŞGÖRÜLÜ LİDER Köylünün birinin gazete kağıdına sardığı tutunu içmeye çalışırken eli yanmış, "Alin bunu kendi içsin" diyerek Atatürk`e küfretmişti. Mahkemeye çıkarılacaktı. Atatürk olayı dinledikten sonra "Onu mahkemeye vereceğinize doğru dürüst sigara içmesini temin edin" dedi. 17.SİGARA PAZARLIĞI Hastalığının başlangıcında kendisini muayene eden Dr.Fissinger günde kaç paket sigara içtiğini sormuş, Atatürk "sekiz" demişti. Doktor bunu günde bir pakete indirmesi gerektiğini söyleyince gülümseyerek cevap vermişti: "Ben zaten bir paket içiyorum. Bundan sonra bunu sizin izninizle yapacağım". 18."BU NASIL HALKÇILIK?" Bir sabah milletvekilleri ile trene binmişti. Kondüktörün milletvekillerinden bilet parası almamasına sasırmış nedenini sormuştu.Trenin milletvekillerine bedava olduğunu öğrenince epey sinirlenmiş, "Ne de güzel halkçılık ama" demişti. 19."LAİKLİK ADAM OLMAKTIR!" İlk mecliste bir oturum sırasında üyelerden biri laikliğin ne manaya geldiğini anlamadığını söyleyince Gazi çok sinirlenmiş ve elini kürsüye vurarak bir din bilgini olan üyeye cevap vermişti: "Adam olmak demektir hocam, adam olmak!" 20.KURBANLARI BAĞIŞLARDI Gittiği yurt gezilerinde kendisi için kurban edilen hayvanlara bakamaz böyle durumlarda sırtını döner yada kesilmelerini engellerdi. 21.YABANCI DİLE MERAKI Askeri lisede öğrenmeye başladığı Fransızca'yı sonraki yıllarda geliştirdi. Zengin bir kelime bilgisi vardı. Konuşurken araya Fransızca sözcükler de eklerdi. 22.FASULYESİNE POKER Kumardan hoşlanmaz ama arkadaşlarıyla fasulyesine poker oynardı. Oyun sonunda kazandıklarını iade ederdi. 23.KAN GÖRMEYE DAYANAMAZDI Cephelerde düşmanla göğüs göğüse savaşmış biri olarak en ilginç özelliği savaş meydanları dışında kan görünce fenalaşmasıydı. 24.KULAKLARI DUYAN TEK KİŞİ Fransız tarihçisi Herriot Ankara`ya geldiğinde Gazi`nin kulaklarının duyuyor olmasına sasırmış anılarında bunu esprili bir dille anlatmıştı: "T.C`de bir tane kulakları duyan kişi var onu da Cumhurbaşkanı yapmışlar". 25.BİR RİCASI BAŞ TACIDIR Bir gün halk arasında dolaşırken çarşaflı bir kadına rastlamış, "Hafız Hanim benim hatırım için başındaki örtüyü acar mısın?" diye sormuştu. Kadın bas örtüsünü açarak, Atatürk`ün önünde eğildi ve ellerini öptü. 26.BİLARDO VE YÜZME Sportmen kişiliği vardı. Her gün at biner, yüzmeye gider ve bilardo oynardı. 27.EN BAŞARILI DERS Eğitim hayatı boyunca en başarılı dersi matematikti. Pozitif bilimlere ilgisi hayatı boyunca sürdü. 28.YAGCILARA GECIT YOK Yağcılara çok kızardı Bir aksam sofrasında kendisine gereksiz şekilde iltifat eden Abdülhak Hamit`e müdahale etti. 29.SON YILBASI GECESI 1937`yi 1938`e bağlayan son yılbaşı gecesini Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras ile bas basa geçirmişti. O gece dolabındaki bazı elbiseleri bakana hediye etmişti. 30.KOSKTEKI GUVERCINLIK Kuşları çok severdi.Çankaya Köşkü`nde özel bir bakicinin ilgilendiği güvercinliği vardı.


    Devamını oku

    Spor tarihinde(28 kasım)

    Spor tarihinde bugün, 2002 yılının 28 Kasım günü, Beşiktaş UEFA kupası 3. Tur maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi.

    O sezon 100.yılını kutlayan Beşiktaş, UEFA Kupası’na 1. turdan katılmıştı. İlk turda Bosna-Hersek temsilcisi Sarajevo'yu 2-2 ve 5-0 ile,  2.turda İspanyol temsilcisi Deportivo Alaves'i 1-1 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Beşiktaş, 3. turda Ukrayna’nın güçlü temsilcisi Dinamo Kiev ile eşleşti.

    Sergen Yalçın ve İlhan Mansız'ın forma giyemediği maçta Beşiktaş dirençli başlamasına rağmen 30. dakikada Diogo Rincon'un golüne engel olamadı ve geriye düştü. Ancak 1 dakika sonra Pancu'nun düzgün vuruşunda skor 1-1'e geldi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısında seyirci desteğini de arkasına alan Beşiktaş 71. dakikada sürpriz golcüsü Ronaldo ile maçı 2-1 yaptı. Maça damgasını vuracak ve halen spor tarihinde unutulamayan gol ise Pascal Nouma'dan geldi. 83. dakikada Tümer'in pasıyla topla buluşan Nouma, ceza sahası dışından aşırtma bir vuruşla maçı 3-1’e getirerek maçın skorunu belirlemiştir.

    Beşiktaş ikinci maçta 0-0 berabere kalarak 4.tura adını yazdırmıştır.
    Devamını oku

    Samsung Galaxy s5

    Samsung'a dair çok sayıda doğru bilgi sızdırmayı başaran ETNews, son haberinde, beşinci nesil Galaxy S akıllı telefonuyla alakalı bazı detaylar açığa çıkardı. Güney Koreli üreticinin bir ay kadar sonra yeni amiral gemisi için seri üretime başlayacağını rapor eden güvenilir haber kaynağı,Galaxy S5 olarak bilinen aygıtın teknik özellikleri ve üretim hacmine ilişkin açıklamalarda da bulundu.

    Ocak 2014'te 800.000 - 1.000.000 seviyesindeki bir üretim hacmiyle Samsung fabrikalarında üretilmeye başlayacak Android'li telefon, şubatta satış kanallarına dağıtılmak üzere 6 milyon civarında ürünle tüketicilerin beğenisine hazır hale gelecek. İlerleyen dönemlerdeki üretim grafiği ise piyasanın talebine göre şekillenecek.

    Biri metal kasa, plastik tabanlı OLED ekran, diğeri plastik kasa ve sıradan OLED ekrana sahip iki farklı versiyonu olacağı iddia edilen Galaxy S5'in QHD (2560 x 1440 piksel) çözünürlük standardını benimseyeceği tahmin ediliyor. Habere konu olan bunun dışında teknik detaylar şöyle:

    - 64-bit ARMv8 mimarisini kullanan ARM Cortex-A53/Cortex-A57 işlemcilerin oluşturduğu sekiz çekirdekli Exynos 6 çipset

    - 1,12 mikron büyüklüğünde piksellere sahip Samsung'un ISOCELL teknolojisini kullanan 16 MP kamera

    - Samsung üretimi 3/4 GB düşük güç tüketimli DDR3 sistem belleği ve NAND flaş hafıza

    4.000 mAh pil

    - Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve yeni nesil Samsung TouchWiz kullanıcı arayüzü

    Mart veyahut nisan ayında resmen satışa çıkacağı iddia edilen Samsung Galaxy S V, bazı yeni nesil mobil teknolojilere öncülük etmiş olacak. Rakiplerinin altı ayda bir yeni amiral gemi modeli piyasaya sürmesi nedeniyle Galaxy S5'in çıkış tarihinde değişiklik yapabileceği konuşulan tecrübeli üretici, 2014'te 100 milyon Galaxy S ve Galaxy Note telefonu satma hedefine ulaşabilmek için elinden geleni yapacak.

    Devamını oku

    Tarihte Bugün 28 Kasım


    1905 : İrlanda siyasi partisi Sinn Fein kuruldu.

    1925 : 25 Kasım'da kabul edilen şapka kanunu 28 Kasım'da yürürlüğe girdi.Başta memurlar olmak üzere herkes şapka giyecek.

    1928 : İstanbul Barosu'na başvuran ilk kadın olan avukat Beyhan Hanım bugün ilk duruşmasında bir kadını savundu.

    1934 : Hâkimiyet-i Milliye gazetesi Ulus adıyla çıkmaya başladı.

    1936 : Japonya İtalya'nın Habeşistan'ı ilhakını tanıdı.

    1943 : Hükümet, Ereğli Kömür İşletmesini Fransızlardan satın aldı.

    1945 : Resmi araçlara kadın ve çocukların binmesi yasaklandı.

    1958 : Afrika Çad, Kongo, Gabon, Mali, Mauritania ve Senegal Fransız Birliği içinde bağımsızlıklarını ilan ettiler.

    1961 : Fiorentina takımına transfer olan Can Bartu İtalya'ya gitti.

    1962 : Amerika Türkiyedeki orta menzilli jüpiter füzelerini sökme kararı aldı.

    1965 : Ankara'da 38 öğretim üyesi, bir bildiriyle Amerika'nın Vietnam politikasını eleştirdiler.

    1967 : Türk jetleri Kıbrıs üzerinde uyarı uçuşu yaptı. Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Başkanı Makarios, Yunan Alayı ve Türk Alayı'nın Kıbrıs'tan çekilmesini istedi.

    1968 : CIA eski istasyon şefi, Amerika'nın yeni Türkiye Büyükelçisi Robert Komer'in Türkiye'ye gelişi İstanbul Yeşilköy'de protesto edildi. Protestoculardan Deniz Gezmiş, Rahmi Aydın, Mustafa Zülkadiroğlu, Toygun Erarslan ve Mustafa Gürkan tutuklandı.

    1977 : Cumhuriyet Halk Partisi lideri Bülent Ecevit Niğde'de "Tek Yol Devrim" sloganıyla karşılandı. Ecevit topluluğa "Tek yol oy" sözleriyle karşılık verdi.

    2010 : Tarihi Haydarpaşa Garı'nda yangın çıktı. Yangında garın çatısı hasar gördü.
    Devamını oku

    Muhabbet kuşlarının tür ve özellikleri

    Açık yeşil Muhabbet kuşu:

    Açık yeşil muhabbet kuşuAçık yeşil muhabbet kuşları isminden de anlaşılacağı gibi genelde açık yeşil renkli olur. Hiç mutasyona uğramamış doğal kuşlardır. Vücut uzunlukları ortalama 18 cm’dir. Ortalama ömürleri 5 ile 8 yıl arasında değişmektedir. Bakım, beslenme, stres gibi cevre şartlarına göre kuşun yaşama süresi de değişmektedir. İyi bakıldığında 12-15 yaşına kadar yaşayabilirler.

    Açık yeşil Muhabbet kuşu fiyatı 20 – 50 TL arasında değişmektedir.

    Açık yeşil muhabbet kuşları en doğal muhabbet kuşları olduğundan en kolay konuşan muhabbet kuşlarından bir tanesidir. Özellikle kısa kelimeleri ve içerisinde tekrar hecesi olan kelimeleri(cicim,babacım) kolaylıkla telaffuz edebilirler. Açık yeşil muhabbet kuşları bağışıklık sistemi en dayanaklı kuşlar olduğu ve kolay evcilleştirilebilir olduklarından tercih itibariyle birinci sırada yer alırlar.

    Muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır?  Cinsiyet anlama, Cinsiyet tayini, Cinsiyet ayrımı, Cinsiyet belirleme, Cinsiyet öğrenme.

    Muhabbet kuşlarında cinsiyet tayini yapılırken cere rengine (gagasının üzerindeki etli kısıma) bakılır. Koyu ise erkek, açık renk ise dişidir. Albino ve lutino muhabbet kuşlarında bu durum tam tersidir.



    Jumbo, Show, Şov (İngiliz-Hollanda) Muhabbet kuşu:

    Jumbo muhabbet kuşuJumbo muhabbet kuşları genellikle İngiliz ya da Hollanda adı altında adlandırılır. Normal muhabbet kuşlarına çok benzerler fakat onlardan daha iridirler. Vücut uzunlukları ortalama 24 cm’dir. Normal muhabbet kuşlarına göre kafası daha iri, göğüs yani döş kısmı daha büyüktür. Tüyleri daha canlı, ibik diye tabir edilen kısımdaki tüyleri daha fazladır. Bir iki yaşındaki Jumbo, Show, Şov (İngiliz-Hollanda) muhabbet kuşlarının,özellikle tüm tüyleri çıktıktan sonra gözlerinin içeri gömüldüğü, gaganın üstünün tüylerle kaplandığı görülür.

    Jumbo (İngiliz-Hollanda) Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

    Jumbo muhabbet kuşlarının gagasının üzerindeki sert kısım(cere) soluk renkli, toz pembeye yakın renkte ise dişi, mavi ya da daha koyu(kahverengiye yakın) renkte ise erkektir. Tüyleri çok fazla olduğu için deri hastalıkları normal muhabbet kuşlarına oranla daha fazla görülür. Özellikle göz çevreleri ve gaga, tüylerle kaplı olduğundan bu bölgelerde bulunan alerji, parazit, mantarları görülmeyebilir. Bu hastalıkların hepsinin ilk belirtisi kaşıntıdır. Eğer Jumbo tipi muhabbet kuşunuzda iştahsızlık, kaşıntı ya da kabarıklık tarzında bir oluşum görürsenüz mutlaka veterinerinize danışın.



    Albino(beyaz) Muhabbet kuşu:

    lutino muhabbet kuşuAlbino muhabbet kuşları adlarından da anlaşılacağı gibi beyaz tüylü ve kırmızı gözlü muhabbet kuşlarıdır. Veteriner hekimler arasında tavşan kuş olarak da adlandırılırlar.

    Albino(beyaz) Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

    Ülkemizde albinoların %90’ı dişidir. Erkek albino muhabbet kuşları çok zor bulunur. Muhabbet kuşlarında cinsiyet tayini yapılırken cere kısmı “koyu renk ise erkek, açık renk ise dişi” olduğu düşünülür. Fakat Albino türü muhabbet kuşlarında bu tam tersidir. Gagasının üzerindeki burun kısmı pembe ve soluk renkte olan kuşlar erkektir. Albino muhabbet kuşlarına parlak ışık altında dikkatlice bakıldıgında kanat tüyleri mavi, açık mavi ve açık yeşil renkli görülebilir. Bu onların cezbedici özelliklerinden bir tanesidir fakat deri hastalıklarına karşı dayanıksızdırlar.



    Lutino Muhabbet kuşu:

    Lutino muhabbet kuşuLutino muhabbet kuşlarının gövde, maske ve kanat rengi saf sarı renklidir.
    Lutino muhabbet kuşlarında siyahi tonlar yerini gümüşi renkte beyaz yanak beneklere, pembe ayaklara ve turuncu bir gagaya bırakmıştır.
    Kuyruk tüyleri ise sarı ve beyaz renkli, gözleri ise kırmızı renklidir.

    Lutino Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

    Erkek lutino muhabbet kuşunu dişisinden ayırırken cere rengine bakılır. Pembe ya da mor ise erkek, kahverengi ise dişidir.




    Gri kanatlı gök mavisi Muhabbet kuşu:
    Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşuGri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşları adlarından da anlaşılacağı gibi kanatları gri, döş(göğüs) bölgesi gök mavisi olan kuşlardır. Kafa üstünde yatay siyah çizgiler olabilir.

    Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşları, albino ırka en yakın olan muhabbet kuşudur. Uzunlukları ortalama 18-19 cm’dir. Gagalarının üzerinde bulunan kısım(cere) açık veya soluk renkli ise dişi, mavi veya biraz daha koyu renkli ise erkektir. Uzun süre güneşe maruz kaldıklarında deri ve alerji problemleri görülebilir. Kolay evcilleştirilirler. Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşu sahipleri kuşlarıyla ne kadar çok ilgilenirse konuşma oranları o derece artacaktır.



    Gri Muhabbet kuşu:

    Gri muhabbet kuşuGöğüs bölgesi genelde koyu gri renktedir. Kuyruğa doğru inildikçe açık griye döner. Hafif siyah çizgileri vardır. Boy uzunluğu ortalama 18 cm’dir. Ömürleri ortalama 7 yıldır. Gri muhabbet kuşları normal muhabbet kuşlarına göre daha yabani ve agresif olurlar. Bu yüzden eğitimleri biraz daha zordur.

    Gri Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

    Bu makale www.muhabbetkusum.com adresinden (ç)alınmıştır.



    Pakistan (Patagonya) Muhabbet kuşu:

    pakistan muhabbet kuşuPakistan muhabbet kuşları normal bir muhabbet kuşundan çok daha küçüktür. Bir şerçe büyüklüğündedirler. Ülkemizde fazla yetiştirilmemektedir. Pet shop’larda bulunan pakistan muhabbet kuşları yurt dışından kaçak olarak getirilmektedir.

    Çekoslavak(Çekoslovak) Muhabbet kuşu:

    Çekoslavak muhabbet kuşuÇekoslavak muhabbet kuşlarının kanat ve kuyruk tüyleri çok uzundur. Vücutları ince yapılıdır. Uzunlukları normal bir muhabbet kuşundan çok daha fazladır. Uzun olmalarının yanında iridirler.

    Çekoslavak(Çekoslovak) Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

    Opal Dominant Benekli Muhabbet kuşu

    Payetli açık yeşil Muhabbet kuşu

    Resesif benekli mor Muhabbet kuşu

    Tepeli opal kobatlı Muhabbet kuşu
    Devamını oku

    TARİHTE BUGÜN 27 KASIM



    1-Kanuni Sultan Süleyman, Avusturya seferine çıktı.

    2-Divan Edebiyatının kadın şairi Fitnat Hanım İstanbul'da öldü.

    3-Amasya, Çorum, Tokat, Ordu ve Kastamonu'da deprem oldu; 4016 kişi öldü, 23.785 ev yıkıldı.

    4-İstanbul İnönü Stadyumu açıldı.

    5-Kore'de Kunuri Savaşı başladı.

    6-BM silah denetçileri, dört yıl aradan sonra Irakta yeniden denetimlerine başladılar.

    7-Thomas Alva Edison ilk sesli film gösterisini yaptı. 

    8-Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası başkanlığına Kâzım Karabekir Paşa seçildi. 

    9-Millet Meclisi Hatay davasını Milletler Cemiyeti'ne götürmeye karar verdi.

    10-Zonguldak Çatalağzı Elektrik Santralı hizmete açıldı.

    11-Diyarbakır, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Hakkari, Mardin ve Siirt'in kırsal kesimlerinde sürdürülen operasyonlarda 52 PKK'lı öldürüldü, 5'i sağ yakalandı. Çatışmalarda 7 güvenlik görevlisi öldü.

    12-PKK kuruldu.

      Devamını oku
      Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı