en çok indrilen android uygulamalar.



2013 yılı Ocak-Kasım döneminde 18 yaş üzerindeki Android ve iOS kullanıcıları arasında yapılan araştırma sonucunda yılın en çok indirilen 10 akıllı telefon uygulamasına Google 5 adet uygulama sokmayı başardı. Liste de sürpriz olmayan ise 103.5 milyon kullanıcısı ile Facebook’un ilk sırada yer alması. 
android ausblick
© gmark1/flickr.com, AndroidPIT
Google Search, Google Play, YouTube, Google Maps ve Gmail’de, Google’ın listeye soktuğu uygulamalar. Search aylık ortalama 76 milyon kullanıcı tarafından kullanılırken, Gmail’de is bu rakam 64.5 milyon kullanıcı.
Facebook’un aynı zaman da Instagram ile de listede yer alırken diğer uygulamalar ise Apple Maps, Stocks ve Twitter. Instagram ve Apple Maps geçen yıla göre yüzde %60’ın üzerinde etkileyici bir oran ile artış gösterdiler.
Aşağıdaki listede uygulamaların sıralamaları, ortalama kullanıcı sayıları ve geçtiğimiz yıla oranla gösterdikleri artış yer almakta.
top smartphone apps 2013 1 645x420
Facebook liderliği kimseye bırakmadı./ © androidauthority
Google hizmetlerinden Search ise geçen yıla göre en büyük büyümeyi gerçekleştirerek %37 büyüdü. Google Maps’in büyüme oranı da %14. Google Maps’in az büyümesindeki en büyük etken Apple Maps’in artan pazar payı. Diğer Google uygulamaları ise geçtiğimiz yıla oranla aylık kullanımlarda %30 oranında büyüme gösterdiler.
YouTube ise 2013 yılında aylık ortalama 128.5 milyon aylık ortalama akıllı telefon kullanıcı tarafından tercih edildi. Amerika bazında ise Google, Facebook’u geçmeyi başararak 2013 web markaları arasında 165 milyon aylık ortalama kullanıcı ile zirvede yer aldı. İşte yılın popüler uygulamaları listesinin ilk beşi ve bunları indirmek için linkler:

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı