Spor tarihinde bugün (08 aralık)



DEPLASMANDA İLK PUAN

Galatasaray 1989 yılında Steaua Bükreş’e elenmesinin ardından, 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez mücadele edecekti. 1. ön eleme turunda İrlanda’dan Cork City, 2. ön eleme turunda ise İngiliz devi Manchester United’ı kupadan eleyen Galatasaray, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılıyordu.

Sadece sekiz takımın yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda mücadele etmiş olan Galatasaray, ilk maçta Barcelona ile Ali Sami Yen’de 0-0 berabere kalmış ve gruba da puanla başlamıştır. İkinci maçta ise rakip 8 Aralık 1993 günü  Spartak Moskova’ydı. Aralık ayında Moskova’da oynamak çok kolay değildi. 21:45 yerine saat 18:00’da başlayan karşılaşmanın 26. dakikasında Ramiz Mamedov kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Bu dakikadan sonra ataklarımız sıklaşmış ilk yarıda aradığımız golü bulamamıştık.

İkinci yarıda ise 56. dakika bu kez Victor Onopko kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Fakat, Aleksandr Pomazun kaleye duvar örmüş Şampiyonlar Ligi’nde ilk golümüz gelmemişti. 71. dakikada Reinhard Stumpf da kırmızı kartla oyundan atılınca Luzhniki’de beraberliğe razı bir oyun sergilemiş ve Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda 1 puan iyidir tesellisi ile Moskova’dan ayrılmıştık. Bu puan ayrıca, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda kazanılan ilk puan olmuştur.

Galatasaray: Hayrettin Demirbaş, Reinhard Stumpf, Bülent Korkmaz, Yusuf Tepekule, Mert Kormaz (Dk.85 Erdal Keser), Tugay Kerimoğlu, Uğur Tütüneker, Hamza Hamzaoğlu, Hakan Şukür, Suat Kaya, Arif Erdem

Spartak Moskova: Aleksandr Pomazun, Dmitri Khlestov (Dk.31 Andrei Ivanov), Ramiz Mamedov, Ilya Tsymbalar, Nikolai Pisarev, Yuri Nikiforov, Victor Onopko, Valery Karpin  Andrei Pyatnitski, Igor Ledyakhov, Vladimir Beschastnykh

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı