İşte 2013 En Çok İlgi Çekenleri


Elektronik ve teknoloji piyasası 2013 yılında hem büyüdü hem de derinleşti. iOS 7’nin çıkışını gördük ki bu aslında iOS’un 2007 yılında ilk çıkısından sonraki ilk büyük tasarımsal değişiklikti. Aynı zamanda bir büyük yenilik ise Android 4.4’ün çıkısı oldu. Yeni nesil oyun konsolları Xbox One ve Playstation 4 de unutulmaması gerekenlerden. İşte yılın en çok ilgi çekenleri. 
iPhone5S 3
Satış rakamlarına bakıldığında iPhone 5S bu yıl iyi iş çıkardı. © Apple

Xbox One

xbox one 3
Xbox One yılın heyecanla beklenen cihazlarındandı. © Microsoft
Xbox One yılın sonlarına denk gelse de kesinlikle yılın en ses getiren ürünlerinden biri. Bu yeni nesil oyun konsolu sadece 18 günde 2 milyon sattı ve kullanıcılar yenilikler yüzünden heyecandan çıldırmış durumdalar. Cihaz, Kinect’e sahip yani konsolu sesinizle ve verdiğiniz komutlarla da rahatça kontrol edebileceksiniz. 

Android 4.4 Kitkat

Nexus5Android44LauncherAppDrawer
Nexus 5 ve Android 4.4 uyumu. © Tutto Android
Google bu yıl Android 4.3 ve Android 4.4 olmak üzere iki güncelleme çıkardı. Önceden düşünülen de Android 4.4 güncellemesinin Nexus 5 ile çıkartılacağıydı. Android 4.4’de Google varlığını iyiden iyiye hissettirdi ve yavaş yavaş kontrolü Android uygulamalarından kendine doğru kaydırmaya başladı. Şimdi sıra yavaş yavaş Android 5.0 güncellemesine geliyor. Bu güncellemenin adı büyük ihtimalle Key Lime Pie olacak. Neyse ki bu yeni güncelleme için de çok fazla beklemeyeceğiz özellikle de iOS’un yaptığı büyük değişik ve yenilikler göz önüne alındığından Android’in fazla vakit kaybetme lüksü pek yok. 

Windows Phone

lumia 920 procam ksp 1500x1500 jpg
iOS ve Android'in çok gerisinde olmasına rağmen pazarda üçüncü sıraya yükseldi. © Nokia
Nokia ve Blackberry’nin çok iyi iş çıkarmadığı bu yıl, Windows Phone kendine iyi bir kulvar buldu ve bu yakaladığı şansı iyi değerlendirdi. Android ve iOS ardından üçüncü sıraya çıkan Windows Phone, özellikle Microsoft’un Nokia planları ile önümüzdeki yıl daha da göz önüne çıkabilir. Bir zamanlar Nokia’da bu marketin büyük oyuncularındandı, bakalım Microsoft ile bu günlerine dönebilecek mi?

Playstation 4

Playstation4 5
Sony, Playstation 4'ü muhtemeşem bir zamanlama ile piyasaya sürdü. © Sony
Sony yeni Playstation’ı, Microsoft Xbox One’ı çıkaramadan birkaç gün önce çıkarmayı başardı ve bu Japon devi için aslında baya büyük bir başarıydı. Playstation 4 sadece 24 saat içerisinde 1 milyon satarak oyun konsolu satışı savaşlarını yine en önde götüren isim oldu. Şimdi yapmamız gerekense 2014 yılında Sony’nin Playstation 4 için ne gibi yenilikleri getireceğini beklemek.

iPhone 5S

iphone 5s live
Cupertino bu yıl iyi iş çıkardı, özellikle de 5S ile. © engadget
2013, iPhone için yeni bir muhteşem yıl oldu ve 5S satış rekorları kırdı. iPhone ayrıca 5C modelini de çıkardı ve bunun da ötesinde Apple akıllı telefonlar ve tabletlerin işletim sistemi olan iOS 7’yi çıkardı. iPhone 5C’yi ayrı tutarsak aslında yılın genelinin Cupertino için başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. 2013 yılına bakarak diyebiliriz ki 2014 yılında iPhone’un getireceği yenilikler şimdiden heyecan yaratmaya başladı.

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı