2014'e sağlıklı ve fit girin

Akıllı telefonları sadece oyun oynamak ya da fotoğraf çekmek için değil, ulvi amaçlarla da kullanabilirsiniz. Hele de yeni yılın kapıya dayandığı ve birçoklarımızın yeni yıla yepyeni kararlarla girmeye hazırlandığı hesaba katılırsa. Biz de ısouz ekibi olarak yeni yıla daha sağlıklı girmek isteyen, sigarayı bırakmak ya da kilo vermek gibi radikal kararlara imza atan okurlarımız için bir rehber hazırladık. Ne yazık ki henüz Türkçe muadilleri bu denli gelişmiş olmadığı için en iyi sağlık uygulamalarını daha ziyade yabancı kaynaklardan seçmek zorunda kaldık.


Sigarayı bırakın

Son yıllarda yapılan kampanyalara ve kapalı mekanlarda yasaklanmasına rağmen Türkiye halen Avrupa'nın en çok sigara içilen ülkelerinden biri ve birçok kişi 2014'ü bu illetten kurtulmak ve sağlıklı bir sayfa açmak için fırsat olarak görüyor. Burada tanıtacağımız uygulamalardan biri olan Stop Smoking (Sigarayı Bırak) bir oyun gibi düşünülmüş. Her yakmadığınız sigara, her tasarruf ettiğiniz sigara parası için uygulama size madalyalar veriyor. QuitNow adlı uygulama ise sigarayı bırakma projenizi sosyal bir baskı haline getirme mantığına sahip. Bu uygulamada sigarayı bırakma ya da azaltma girişiminizde kaydettiğiniz başarıları uygulama üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyor, benzer durumdaki diğer kişilerden öneri ve ipuçlarını alabiliyorsunuz.   




Uykularınızı düzene sokun
İş sağlığa gelince bir çoğumuzun en çok ihmal ettiği konulardan biri de uyku konusudur. Sağlıklı bir yaşamın anahtarı olan düzenli ve iyi uyku konusunda da Android cihazınızdan yardım almanız mümkün. Uyku aşamalarınızı takip eden Sleep as Android adlı uygulama ile derin uykudan birdenbire uyanmak yerine çok daha rahat ve yumuşal bir şekilde uyanabiliyorsunuz. Uygulama uyku döngüleriniz hakkında istatistikler çıkarıyor, buna göre gönderilen bir bildirim sizi doğru zamanda yatağa gitmeye davet ediyor ve doğanın rahatlatıcı sesleri uyumanızı kolaylaştırıyor. Horlama sorunu olanlar ya da sabah uyanamayanlar için de uygulamada ekstra fonksiyonlar bulunuyor. 

Spor yapın, fit kalın
2014'e girerken bir çoğumuzun alacağı kararlardan biri de kuşkusuz dah açok spor ve egzersiz yapmak ve daha fit kalmak olacaktır. Bu yolda da işinize yarayabilecek birçok Android uygulaması bulunuyor ve bunlardan biri Runtastic Laufen & Fitness adını taşıyor. 50'nin üzerinde spor ve egzersiz türünü destekleyen uygulama, zayıflamak ya da daha fit olmak isteyenlerin en iyi dostu. Son derece basit bir kullanıma sahip olan uygulama arayüzünü kullanarak kendi kişisel hedeflerinizi giriyor ve performans, koşu ya da yürüyüş mesafesi, yakılan kalori gibi istatistikleri takip ederek kendi kendinizi motive edebiliyorsunuz. Temel antrenmanlar ve basit bir egzersiz programı için Runtastic'in ücretsiz versiyonu gayet yeterli. 
Kilo verin 
Geldik yeni yılın, özellikle de bir önceki gecenin etkisiyle 1 Ocak sabahı verilen o önemli kararına: Kilo vermek. Bunun için size önereceğimiz uygulama ise Noom adını taşıyor. Beslenme için ayrı, kalori istatistikleri için ayrı, spor aktivitileri için ayrı uygulama indirmek yerine; bunların hepsini kullanımı basit bir arayüzle birleştirip ayağınıza getiren Noom kilo vermek ve fit kalmak isteyenler için son derece faydalı bir uygulama. 

Yoga zamanı
Yogaya burun kıvırmak yerine en azından bir şans verin. Daily Yoga adlı uygulama sayesinde hem kilo vermeye yönelik temel yoga hareketlerini, hem de daha fit olmak için gereken hareketleri bu uygulamadan öğrenip evde kendiniz yapabilirsiniz. Derslerin görsel ve işitsel dosyalarla desteklendiği Daily Yoga uygulaması yeni başlayanlar için son derece ideal. 



Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı