Apple Iphone 5S Teknik Özellikleri

iPhone 5S, Apple'ın çıkardığı iPhone serisinin son telefonu. 5C modeliyle birlikte Eylül 2013'de tanıtılan cihaz, gümüş, siyah ve altın sarısı renklerinde üretildi bir önceki nesilde olduğu gibi aluminyum kasaya sahip. iPhone 5s, dünyanın 64-bit işlemcili ilk telefonu olma özelliğini de taşıyor. A7 işlemcinin yanısıra, çiftli LED flaşlı iSight kamera ve parmak izi okuyucusu da iPhone 5S'le gelen yenilikler arasında. Tıpkı Nexus 7 gibi, iPhone 5s'de de OpenGL Es 3.0 desteği bulunuyor. Cihazın işletim sistemi ise Apple'ın aynı tarihte tanıttığı iOS 7 versiyonu.
IPHONE 5S
İŞLETIM SISTEMIiOS7
EKRAN4 inç, 1.136 x 640 Piksel, 326 ppi
İŞLEMCIA7
BELLEK
16 / 32 / 64 GB
KAMERAiSight-Kamera, 8 MP, f/2.2, Dual LED
ÖN KAMERA1,2 MP 
PIL10 saat konuşma saati, <8-10 saat internette gezinme, 250 saat Standby
SENSÖRParmakizi sensörü, gyroscope, ivmeölçer, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü
BOYUT123, 8 x 58,6 x 7,6 mm
AĞIRLIK112 g



Devamını oku

Sony Xperia Z1 Tanıtım

Xperia Z'nin varisi Sony Xperia Z1 2013'ün sonbaharında IFA'da tanıtıldı ve 5 inçlik ekranı var. Muhteşem bir özelliği 20 megapiksel "G Lens" sahibi olan kamerası. Kasası camdan, çerçevesiyse aluminyum alaşımdan. Xperia Z ve Z Ultra gibi Z1 de suya ve toza dayanaklı. against water and dust. 2.2 Ghz hızında 800 Snapdragon işlemcisi ve 2GB belleği var. 16GB dahili belleği, microSD ile genişletebiliyor. Xperia Z1, önceki serisinden Z'ye göre, belirgin bir biçimde daha büyük, daha kalın ve daha ağır.



Devamını oku

Google Nexus 5 Tanıtımı

31 Ekim 2013 tarihinde Google tarafından resmen tanıtılan Nexus 5, LG tarafından yapılmış Nexus 4’ün varisi. Yine LG tarafından üretilen ve 2013 yılının en iyi telefonu olması beklenen yeni Google ürünü, Snapdragon 800 işlemciye sahip ve 16 ile 32 GB dahili bellekli iki versiyonu var. Kamerası 8 MP olan cihazın optik görüntü sabitleyicisi de bulunuyor. 4.95 inçlik ekranla gelen Nexus 5'in, bir önceki modele göre artan ekran yoğunluğuna rağmen, daha küçük bir kasaya sahip olması ve daha ince olması da dikkat çekici. Android 4.4 Kitkat işletim sistemiyle piyasaya çıkan ilk telefon olan Nexus 5, Kasım 2013'den itibaren satışa sunulacak.






Devamını oku

2014'e sağlıklı ve fit girin

Akıllı telefonları sadece oyun oynamak ya da fotoğraf çekmek için değil, ulvi amaçlarla da kullanabilirsiniz. Hele de yeni yılın kapıya dayandığı ve birçoklarımızın yeni yıla yepyeni kararlarla girmeye hazırlandığı hesaba katılırsa. Biz de ısouz ekibi olarak yeni yıla daha sağlıklı girmek isteyen, sigarayı bırakmak ya da kilo vermek gibi radikal kararlara imza atan okurlarımız için bir rehber hazırladık. Ne yazık ki henüz Türkçe muadilleri bu denli gelişmiş olmadığı için en iyi sağlık uygulamalarını daha ziyade yabancı kaynaklardan seçmek zorunda kaldık.


Sigarayı bırakın

Son yıllarda yapılan kampanyalara ve kapalı mekanlarda yasaklanmasına rağmen Türkiye halen Avrupa'nın en çok sigara içilen ülkelerinden biri ve birçok kişi 2014'ü bu illetten kurtulmak ve sağlıklı bir sayfa açmak için fırsat olarak görüyor. Burada tanıtacağımız uygulamalardan biri olan Stop Smoking (Sigarayı Bırak) bir oyun gibi düşünülmüş. Her yakmadığınız sigara, her tasarruf ettiğiniz sigara parası için uygulama size madalyalar veriyor. QuitNow adlı uygulama ise sigarayı bırakma projenizi sosyal bir baskı haline getirme mantığına sahip. Bu uygulamada sigarayı bırakma ya da azaltma girişiminizde kaydettiğiniz başarıları uygulama üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyor, benzer durumdaki diğer kişilerden öneri ve ipuçlarını alabiliyorsunuz.   




Uykularınızı düzene sokun
İş sağlığa gelince bir çoğumuzun en çok ihmal ettiği konulardan biri de uyku konusudur. Sağlıklı bir yaşamın anahtarı olan düzenli ve iyi uyku konusunda da Android cihazınızdan yardım almanız mümkün. Uyku aşamalarınızı takip eden Sleep as Android adlı uygulama ile derin uykudan birdenbire uyanmak yerine çok daha rahat ve yumuşal bir şekilde uyanabiliyorsunuz. Uygulama uyku döngüleriniz hakkında istatistikler çıkarıyor, buna göre gönderilen bir bildirim sizi doğru zamanda yatağa gitmeye davet ediyor ve doğanın rahatlatıcı sesleri uyumanızı kolaylaştırıyor. Horlama sorunu olanlar ya da sabah uyanamayanlar için de uygulamada ekstra fonksiyonlar bulunuyor. 

Spor yapın, fit kalın
2014'e girerken bir çoğumuzun alacağı kararlardan biri de kuşkusuz dah açok spor ve egzersiz yapmak ve daha fit kalmak olacaktır. Bu yolda da işinize yarayabilecek birçok Android uygulaması bulunuyor ve bunlardan biri Runtastic Laufen & Fitness adını taşıyor. 50'nin üzerinde spor ve egzersiz türünü destekleyen uygulama, zayıflamak ya da daha fit olmak isteyenlerin en iyi dostu. Son derece basit bir kullanıma sahip olan uygulama arayüzünü kullanarak kendi kişisel hedeflerinizi giriyor ve performans, koşu ya da yürüyüş mesafesi, yakılan kalori gibi istatistikleri takip ederek kendi kendinizi motive edebiliyorsunuz. Temel antrenmanlar ve basit bir egzersiz programı için Runtastic'in ücretsiz versiyonu gayet yeterli. 
Kilo verin 
Geldik yeni yılın, özellikle de bir önceki gecenin etkisiyle 1 Ocak sabahı verilen o önemli kararına: Kilo vermek. Bunun için size önereceğimiz uygulama ise Noom adını taşıyor. Beslenme için ayrı, kalori istatistikleri için ayrı, spor aktivitileri için ayrı uygulama indirmek yerine; bunların hepsini kullanımı basit bir arayüzle birleştirip ayağınıza getiren Noom kilo vermek ve fit kalmak isteyenler için son derece faydalı bir uygulama. 

Yoga zamanı
Yogaya burun kıvırmak yerine en azından bir şans verin. Daily Yoga adlı uygulama sayesinde hem kilo vermeye yönelik temel yoga hareketlerini, hem de daha fit olmak için gereken hareketleri bu uygulamadan öğrenip evde kendiniz yapabilirsiniz. Derslerin görsel ve işitsel dosyalarla desteklendiği Daily Yoga uygulaması yeni başlayanlar için son derece ideal. 



Devamını oku

Çekilişimizin Sonuçları

Merhaba arkadaşlar,
Çekilişimizin son günü oldu ve çekilişimizi yaptık. Şimdi size kazananlara nasıl ulaşacağımızı aşama aşama yazacağım;

  1. Ödül videosunda ve alınan ekran alıntısında kazananlarının isimlerinden bize ulaştıkları maillerden geri dönüş yapılcaktır.
  2. Geri Dönüş olmadığı taktirde sosyal medya üzerinden kazananlara iletişim sağlancaktır.
  3. Buna rağmen cevap gelmeyen kazanların ödülleri kaybedilmiş olcaktır...
  4. Geri dönüş yapanların ödülleri verilen kodlarla sitemize eklencektir.

Çekiliş Videomuz;



Mail Gönderme;
Devamını oku

Yılbaşı Çekilişimiz

Sitemiz daha 1 - 2 aydır hizmet vermektedir ve sizlerinde sitemizde aktif olması için bi yılbaşı çekilişi yapmayı karar aldık. Fazla lafı uzatmadan sizlere içeriği anlatmak istiyorum.. Yılbaşından 1 gün Önce (30.12.2013) tarihinde çekilişimiz sonuçlancaktır.





Çekiliş Sponsorlarım;
  1. www.torrentoyuncenneti.com
  2. www.ismailtasci.com
  3. www.isocuyuz.blogspot.com
Çekiliş Hakkı Kazanma:
  • 3 puan = Aşağıdaki Kodu Sitenizde Paylaşırsanız 3 çekiliş hakkına sahip olursunuz...
Kod için Tıklayınız.
  • 1 Puan = Sitenizde paylaştığınız yazıyı yada bu sayfadaki yazımızı facebook'ta paylaşırsanız +1 Çekiliş hakkı kazanmış olursunuz.
  • 1 Puan= Sitenizde paylaştığınız yazıyı yada bu sayfadaki yazımızı Twitter'da paylaşırsanız +1 Çekiliş hakkı kazanmış olursunuz.
  • 1 Puan= Sitenizde paylaştığınız yazıyı yada bu sayfadaki yazımızı Google'da paylaşırsanız +1 Çekiliş hakkı kazanmış olursunuz.
  • 2 Puan= Aşağıdaki reklam bannerlarından birini sitenize eklerseniz ve çekiliş bitene kadar kalırsa +2 Çekiliş hakkı kazanmış olursunuz...



    Ödüler: (Değişebilmektedir...)
    • 1. Olan Kişiye = 1 Aylık Domain + Hosting Hizmeti
    • 2. Olan Kişiye = Konu İçlerinde (Widget Alanında) 300x250 boyutunda 1 Aylık Reklam
    • 3. Olan Kişiye = Anasayfa'da Konu Altında 468x60 boyutunda 1 Aylık Reklam 
    • 4. 5. Olan Kişilere = 125x125 boyutunda 1 aylık Reklam
      Kurallar: 
      • Çekilişe katılmak için yukarıdaki haklardan en az birinin yapılması gerekmektedir.
      • Yedek şeçimi yoktur. 24 saat içerisinde yanıt vermeyenler hediyelerini kaybetmektedirler.
      • Çekilişe katılmak için yorum kısmından aşağıdaki şablon gibi yorum gönderilmesi gerekmektedir;

        Ad-soyad = İsmail TAŞÇI
        Mail Adresi = İsouz@gmail.com
        Paylaştığı Yayın Url'si = http://isouz.blogspot.com/2013/12/blogger-webmag-blog-temas-onerim.html
        Facebook Url'si = https://www.facebook.com/isouzcom/posts/228779733960929
        Twitter Url'si = https://twitter.com/tascismaill/status/409644899995119616
        Google Url'si = https://plus.google.com/u/0/115674244796759105492/posts/Rc6SU61Y49g
        Reklam Banner'ını koyduğu Site = http://isouz.blogspot.com/

        Herkese Başarılar...

        Çekilişe Katılanlar;
        1. Ahmet Çaka = 5 Çekiliş Hakkı
        2. Anıl Şenyurt = 10 Çekiliş Hakkı
        3. Yılmaz UÇAR = 10 Çekiliş Hakkı
        4. Furkan Kadıoğlu = 5 Çekiliş Hakkı
        5. Berkay Kaya = 5 Çekiliş Hakkı
        6. Cesur ERKOÇ = 2 Çekiliş Hakkı
        7. Umut Çanak = 10 Çekiliş Hakkı 
        8. Burak YÜCEL = 10 Çelikiş Hakkı
        (Çekilişe Katılanlar 12 Saatte bir Yenilenmektedir...)
        Devamını oku

        en çok indrilen android uygulamalar.



        2013 yılı Ocak-Kasım döneminde 18 yaş üzerindeki Android ve iOS kullanıcıları arasında yapılan araştırma sonucunda yılın en çok indirilen 10 akıllı telefon uygulamasına Google 5 adet uygulama sokmayı başardı. Liste de sürpriz olmayan ise 103.5 milyon kullanıcısı ile Facebook’un ilk sırada yer alması. 
        android ausblick
        © gmark1/flickr.com, AndroidPIT
        Google Search, Google Play, YouTube, Google Maps ve Gmail’de, Google’ın listeye soktuğu uygulamalar. Search aylık ortalama 76 milyon kullanıcı tarafından kullanılırken, Gmail’de is bu rakam 64.5 milyon kullanıcı.
        Facebook’un aynı zaman da Instagram ile de listede yer alırken diğer uygulamalar ise Apple Maps, Stocks ve Twitter. Instagram ve Apple Maps geçen yıla göre yüzde %60’ın üzerinde etkileyici bir oran ile artış gösterdiler.
        Aşağıdaki listede uygulamaların sıralamaları, ortalama kullanıcı sayıları ve geçtiğimiz yıla oranla gösterdikleri artış yer almakta.
        top smartphone apps 2013 1 645x420
        Facebook liderliği kimseye bırakmadı./ © androidauthority
        Google hizmetlerinden Search ise geçen yıla göre en büyük büyümeyi gerçekleştirerek %37 büyüdü. Google Maps’in büyüme oranı da %14. Google Maps’in az büyümesindeki en büyük etken Apple Maps’in artan pazar payı. Diğer Google uygulamaları ise geçtiğimiz yıla oranla aylık kullanımlarda %30 oranında büyüme gösterdiler.
        YouTube ise 2013 yılında aylık ortalama 128.5 milyon aylık ortalama akıllı telefon kullanıcı tarafından tercih edildi. Amerika bazında ise Google, Facebook’u geçmeyi başararak 2013 web markaları arasında 165 milyon aylık ortalama kullanıcı ile zirvede yer aldı. İşte yılın popüler uygulamaları listesinin ilk beşi ve bunları indirmek için linkler:
        Devamını oku

        Google Play Store’dan ücretli uygulama nasıl satın alınır?

        Google Play’de yer alan bazı uygulamalar ücretli. Her zaman geçerli olmasa da bu onların daha iyi geliştirildiğinin ya da ekranınızı işgal eden rahatsız edici reklamlardan arındırıldığı anlamına geliyor. Ücretli uygulamaları satın almak Google sayesinde çok kolay olsa da ilk defa satın alacak yeni Android kullanıcıları için biraz uğraştırıcı olabilir. İşte bu süreçte fazladan yardıma ihtiyacı olanlar için ücretli uygulamaların Google Play Store üzerinden nasıl satın alınacağını anlatıyoruz.

        Google Play Store aracılığı ile film,müzik ve kitaplara da erişebilirsiniz.© AndroidPIT
        Öncelikle bir kredi kartına ve Google hesabına sahip olmalısınız. Google Wallet ismi verilen bu hizmeti telefonunuzu ilk satın aldığınızda yükleyebilir ya da uygulamayı satın alabileceğiniz zaman kullanabilirsiniz. İki şekilde de uygulamayı telefonunuza kurup rahatça uygulamaları satın alabilirsiniz.
        Google Wallet uygulamasını telefonunuza kurduktan sonra “Kredi Kartı veya Banka Kartı” seçeneğinden kart bilgilerinizi girin ve kaydedin. Daha sonra aynı internet üzerinden yaptığınız alışverişlerdeki gibi bir süreç işleyecektir.
        androidpit google wallet 1
        © AndroidPIT
        Eğer başlangıçtaki bu adımı geçmeyi tercih ederseniz, sorun değil. Google Play Store içerisinde uygulamayı satın almaya karar verdiğinizde ödeme tipini seçebilirsiniz. Bilgilerinizi girip kaydettikten sonra bu bilgiler gelecekteki ödemelerinizde de kullanılabilecek.
        Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sadece uygulamaları değil aynı zamanda müzik, kitap ve filmleri de aynı işlemleri tekrarlamadan satın alabilirsiniz. Satın alma işleminizi tamamladıktan sonra ödeme detaylarınızı gösteren bir onay maili alacaksınız ve işleminiz tamamlanacak. 
        Devamını oku

        Android vs. iOS: Android’e geçme sebepleri

        Bu yazıda Apple iOS ile karşılaştırıldığında Android’e has kalan özelliklere bakacağız. Bu özellikler aynı zamanda işletim sistemi ile çok mutlu olmayan Android dışında sistemlerin kullanıcıları için de faydalı olabilir. 
        ios android umstieg front
        Android ve iOS arasında mı kaldınız? © AndroidPIT

        Kişiye özel arayüzler

        AndroidPIT Launcher Teaser
        © AndroidPIT
        iOS kullanıcıları jailbreak yaptıklarından telefonları ile yapabilecekleri şeylerin sayısı gözle görülür bir biçimde artar fakat yine de bu bir Android cihaz ile kıyaslandığından hala bir hiçtir. 3 parti yazılımlar telefonunuzu kişiselleştirme konusundan çok faydalı olabilirler ve bu konuda Android çok zengin bir kaynağa sahip. Aynısını iOS için söylemekse çok zor. 

        Çıkartılabilir hafızalar ve piller

        mini microsd reader
          © Kickstarter
        Android’in açık doğası ona donanım açısından da birçok avantaj sağlamakta. Hafıza kartı girişine sahip telefonların hafızaları genişletilebiliyor. Eğer iOS cihazınızda hafızanızı doldurursanız ya da piliniz eskirse çokta şanslı sayılmazsınız fakat birçok Android cihazda pilinizi ya da hafıza kartınızı çıkartıp yerine başkasını takabilirsiniz. Bu cihazınıza işlevsellik açısından muazzam artılar katan bir özellik. 

        Kişiye özel hale getirin

        custom rom nexus teaser
        CyanogenMod / © AndroidPIT
        Android’de birçok üçüncü parti uygulama mevcut fakat tüm işletim sistemi açık kaynaklı olduğundan beri olan en iyi şey, birinin işletim sistemini alıp, şekillendirip, telefonuna yükleyebilmesi. Bunun en iyi örneklerinden biri de CyanogenMod. Elbette Android işletim sistemine denk bulabileceğiniz çok fazla işletim sistemi yok fakat yine de iOS’un durağınlığı ile karşılaştırılınca bu durum bile büyük bir avantaj. Telefonunuza radyo ekleyin ya da hızını arttırın, ne yaparsanız yapın ortaya kendinize özel bir sonuç çıkartabilirsiniz.

        Flash uygulamalarından yararlanın

        android 4 4 flash
        Flash on the latest iteration of Android 4.4/ © AndroidPIT
        Sevin ya da sevmeyin, telefonunuzda flash kullanmanız gereken zamanlar geliyor. İster telefonunuzu üzerinden canlı yayın izleyin, isterseniz oyun oynayın ya da flash gerektiren farklı bir iş yapın. Telefonunuzda flash bulunması gerçekten işlevsel olabiliyor. Flash uygulamalar konusunda iPhone ise çok zayıf ve iOS yerine Android kullanmanız konusunda bu bile başlı başına bir sebep olabili
        Devamını oku

        İşte 2013 En Çok İlgi Çekenleri


        Elektronik ve teknoloji piyasası 2013 yılında hem büyüdü hem de derinleşti. iOS 7’nin çıkışını gördük ki bu aslında iOS’un 2007 yılında ilk çıkısından sonraki ilk büyük tasarımsal değişiklikti. Aynı zamanda bir büyük yenilik ise Android 4.4’ün çıkısı oldu. Yeni nesil oyun konsolları Xbox One ve Playstation 4 de unutulmaması gerekenlerden. İşte yılın en çok ilgi çekenleri. 
        iPhone5S 3
        Satış rakamlarına bakıldığında iPhone 5S bu yıl iyi iş çıkardı. © Apple

        Xbox One

        xbox one 3
        Xbox One yılın heyecanla beklenen cihazlarındandı. © Microsoft
        Xbox One yılın sonlarına denk gelse de kesinlikle yılın en ses getiren ürünlerinden biri. Bu yeni nesil oyun konsolu sadece 18 günde 2 milyon sattı ve kullanıcılar yenilikler yüzünden heyecandan çıldırmış durumdalar. Cihaz, Kinect’e sahip yani konsolu sesinizle ve verdiğiniz komutlarla da rahatça kontrol edebileceksiniz. 

        Android 4.4 Kitkat

        Nexus5Android44LauncherAppDrawer
        Nexus 5 ve Android 4.4 uyumu. © Tutto Android
        Google bu yıl Android 4.3 ve Android 4.4 olmak üzere iki güncelleme çıkardı. Önceden düşünülen de Android 4.4 güncellemesinin Nexus 5 ile çıkartılacağıydı. Android 4.4’de Google varlığını iyiden iyiye hissettirdi ve yavaş yavaş kontrolü Android uygulamalarından kendine doğru kaydırmaya başladı. Şimdi sıra yavaş yavaş Android 5.0 güncellemesine geliyor. Bu güncellemenin adı büyük ihtimalle Key Lime Pie olacak. Neyse ki bu yeni güncelleme için de çok fazla beklemeyeceğiz özellikle de iOS’un yaptığı büyük değişik ve yenilikler göz önüne alındığından Android’in fazla vakit kaybetme lüksü pek yok. 

        Windows Phone

        lumia 920 procam ksp 1500x1500 jpg
        iOS ve Android'in çok gerisinde olmasına rağmen pazarda üçüncü sıraya yükseldi. © Nokia
        Nokia ve Blackberry’nin çok iyi iş çıkarmadığı bu yıl, Windows Phone kendine iyi bir kulvar buldu ve bu yakaladığı şansı iyi değerlendirdi. Android ve iOS ardından üçüncü sıraya çıkan Windows Phone, özellikle Microsoft’un Nokia planları ile önümüzdeki yıl daha da göz önüne çıkabilir. Bir zamanlar Nokia’da bu marketin büyük oyuncularındandı, bakalım Microsoft ile bu günlerine dönebilecek mi?

        Playstation 4

        Playstation4 5
        Sony, Playstation 4'ü muhtemeşem bir zamanlama ile piyasaya sürdü. © Sony
        Sony yeni Playstation’ı, Microsoft Xbox One’ı çıkaramadan birkaç gün önce çıkarmayı başardı ve bu Japon devi için aslında baya büyük bir başarıydı. Playstation 4 sadece 24 saat içerisinde 1 milyon satarak oyun konsolu satışı savaşlarını yine en önde götüren isim oldu. Şimdi yapmamız gerekense 2014 yılında Sony’nin Playstation 4 için ne gibi yenilikleri getireceğini beklemek.

        iPhone 5S

        iphone 5s live
        Cupertino bu yıl iyi iş çıkardı, özellikle de 5S ile. © engadget
        2013, iPhone için yeni bir muhteşem yıl oldu ve 5S satış rekorları kırdı. iPhone ayrıca 5C modelini de çıkardı ve bunun da ötesinde Apple akıllı telefonlar ve tabletlerin işletim sistemi olan iOS 7’yi çıkardı. iPhone 5C’yi ayrı tutarsak aslında yılın genelinin Cupertino için başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. 2013 yılına bakarak diyebiliriz ki 2014 yılında iPhone’un getireceği yenilikler şimdiden heyecan yaratmaya başladı.
        Devamını oku

        KISA YÜZLÜ AYI İLE İLGİLİ BİLGİ



        Kısa Yüzlü Ayı [Tarih Öncesi Hayvanlar]

        Kısa yüzlü ayı kalıntıları çölün ortasında çok eskiden balçık çukuru olan bir yerde bulunmuştur.Bu kalıntılar aslında mamut kalıntılardır ama içlerine karışan karışan ayı kalıntıları bu ayı türünün bulunmasına sebep olmuştur.Kısa yüzlü ayının günümüzdeki en yakın akrabası boz ayıdır.

        Bilim adamları bu ayıyı incelerken ilk dikkatlerini çekenin aynın boyutları olduğunu görmüşlerdir.Günümüzdeki akrabalarına oranla neden bu kadar büyük olduğunu ilk etapta bulamamışlardır.Tek sır perdesi aynın boyutları da değildir.Bilim adamları ayının  o balçık çukurunda ne aradığını merak ediyordu.Genelde mamut gibi hayvanlar balçık çukruna saplanır ve belli zaman sonra ölürdü.Bu sır perdelerini aralamak içi ayıyı inlemeye başladılar.Ayının yaşadığı dönem buzul çağı sonrası dönem olduğu için kılıç dişli kaplan ve vahşi kurtla av rekabeti içindeydi.Bunu bilen bilim adamları ayıyı araştırmaya başladılar.Peki bu ayının boyutu bu kadar büyükse bu aynın süper eçil bir avcı olduğunu düşündüler.

        Bu tezi tersine kanıtlayan bulgular ise aynın ayaklarının ince uzun olmasıydı.Bu ayak yapısı günümüzde ise develerde görülmektedir.Eğer avını kovalarken av sert bir manevra yaparsa ayıda durmaz devam ederse ayakları kırılıp ciddi zararlar görebilirdi.Kısacası araştırmalar sonucunda kısa yüzlü aynın bedenin büyük olması leşleri çalmak için avcılara kendini büyük gösterme amacından dolayıydı ve de keskin koku alma duyusuda bu hayvanın süper leşçil olduğunu kanıtlamıştır.Şimdilik bu kadar….
        Devamını oku

        YILDIZ BURUNLU KÖSTEBEK (CONDYLURA CRİSTATA)

        Yıldız Burunlu Köstebek (Condylura cristata)

        Bu garip görünümlü canlı Kuzey Amerika'da bulunur; genellikle doğu Kanada ve kuzeydoğu Birleşik Devletler'de rastlanır. Condylurini oymağının ve Condylura cinsinin tek hayatta kalabilmiş türüdür.

        Nemli ve alçak arazilerde yaşar ve genellikle sucul böcekler, solucanlar ve yumuşakçalar gibi omurgasızlarla beslenir. Çok iyi bir yüzücüdür; bu sayede akıntıların ve nehirlerin dibinde de avlanabilir. Diğer köstebekler gibi toprakta dar yüzey tünelleri kazar ve bu tünellerin ucu genellikle suyun altına çıkar. Gece gündüz aktiftir ve kışın da aktif kalabilir. Hatta kar içerisinde tünellerden oluşan bir ağ kurduğu görülür. Her ne kadar henüz sosyal yaşantıları ile ilgili detaylı bir çalışma yürütülmediyse de koloniyel olarak yaşadığı düşünülmektedir.

        Bu canlının kılları su geçirmezdir, daha doğrusu suyu "iter". Pullu ayakları bulunur ve kalın, yağlı bir kuyruğa sahiptir. Kuyruğunun ilkbahardaki üreme sezonu boyunca canlıya besin sağladığı düşünülmektedir. 

        Türü şüphesiz net bir şekilde ayırt eden özelliği, burnunda bulunan ve Eimer'in Organı olarak bilinen son derece duyarlı organdır. Hemen hemen her köstebek türü gibi bu tür de fonksiyonel olarak doğuştan kör olduğu için (yani körelmiş gözlere sahiptirler) farklı adaptasyonlar ile avlanmak ve yolunu bulmak zorundadır. İşte Eimer'in Organı bu şekilde evrimleşmiştir. Bu organ üzerinde 25.000'den fazla alıcı bulunmaktadır ve bu alıcılar sayesinde köstebek dokunarak yiyecekleri net bir şekilde tanımlayabilmektedir. Bu türün yiyecek tespitinde en özelleşmiş ve hızlı köstebek türü olduğu bilinmektedir. 120 milisaniyede birim yiyeceği tespit edip tüketebilir (kendi kategorisindeki ortalama 227 milisaniyedir). Beyni, sadece 8 milisaniyede bir yiyeceğin yemeye değer olup olmadığına karar verebilir. Bu, türün sahip olduğu nöronların ulaşabileceği son noktadır, eğer farklı bir adaptasyon geçirmedikleri varsayılırsa.

        Bu ilginç türden bolca bulmak mümkündür ve soyu tükenme tehlikesi altında değildir.

        Devamını oku

        ELLİ BALIKLAR (BRACHİONİCHTYİDAE)


        Elli Balıklar (Brachionichtyidae)

        Fenerbalıkları takımı (Lophiiformes) altında bulundan Elli Balıklar, okyanusta yüzmekten çok, okyanus tabanlarında evrimleşerek bacak/el benzeri yapılara dönüşmüş yüzgeçleri ile "yürürler". Bu yüzden "yürüyen balıklar" olarak isimlendirilen bir klada aittirler.

        Özellikle Avusturalya ve Tazmanya çevresinde görülürler; bu görsel ise bir denizaltı robotu tarafından, Endonezya açıklarında çekilmiştir. Takımın altında 5 cins ve günümüzde var olan 14 tür yaşamaktadır. Türün atalarından olduğu bilinen "Histionthropus bassani", evrimsel süreçte bu canlıların nasıl yüzgeçlerinin değiştiğine dair çok net veriler sunmaktadır.
        Devamını oku

        ALAYCI SACAKBAŞ (NEOCLİNUS BLANCHARDİ)

        Alaycı Saçakbaş (Neoclinus blanchardi)

        Amerika kıtasının batısında, San Francisco'dan (ABD), Baja California'ya (Meksika) kadar olan bir alanda bulunan bu ilginç canlı, görselde görüldüğü gibi oldukça ilginç bir yapıdadır. Okyanusun 3 ila 61 metre derinliklerinde bulunan bu tür, 2000 yılında yapılmış bir analize göre yaklaşık 38 derecelik sıcaklıkta yaşamaktadır. Işınsal Yüzgeçli Balıklar (Actinopterygii) sınıfına ait olan bu tür, 30 santimetrelik bir boya erişebilir ve bu, saçakyüzlü balıklar ("Neoclinus" cinsi) içerisindeki en büyük uzunluktur.

        Ocak ila Ağustos ayları arasında üreyen bu canlının yumurtaları, ortalama 1.2 milimetrelik bir çapa sahiptir. İsminden de anlaşılabileceği gibi, bu balık oldukça "alaycı/iğneleyici" bir yapıdadır ve kolaylıkla davranışları değişebilir, saldırganlaşabilir. Boyutlarına bakmaksızın, kendisinden onlarca kat büyük bir türe bile sinirlenip saldırabilirler. İlk tehdit unsurunu hissettiklerinde, ağızlarını görseldeki gibi açıp, dişlerini gösterirler ve kendilerini büyük göstermeye çalışırlar. Eğer ki tehdit unsuru uzaklaşmazsa, yine boyutlarına bakmaksızın, saldırıya geçebilirler. 2000 yılında yapılan bir diğer araştırmaya göre, saldırılarında sadece dişlerini kullanırlar ve bu dişlerin fiziksel saldırı haricinde bir etkisi yoktur, zehirsizdir.

        Tür, omnivordur ve hem et, hem ot yer. Yapılan araştırmalar, türün kendi ağırlığının ortalama 13.6 katı besin tükettiğini göstermektedir. Normalde, insanlara saldırmayan, tehlikesiz olarak görülen bir türdür; ancak bölgesine giren tehdit unsuru bir insansa, saldırmaktan çekinmediği tespit edilmiştir. Özellikle Michigan Üniversitesi'nden bilim insanlarının tür hakkındaki analizleri sürmektedir.

        Devamını oku

        AZIDİŞİ BALIKĞI

        Anoplogastridae ailesine ait bu çirkin görünümlü, ürkütücü balıklar, isimlerinden de anlaşılabileceği gibi memelilerin azı dişlerini andıran, kocaman dişleri vardır. Esasında neredeyse tamamen zararsız olan bu türler, 18 santimetreye kadar büyüyebilirler. Koyu siyah veya kahverengi bir renge sahiptirler. Kafaları küçüktür; ancak kocaman bir çeneleri vardır ve çenelerinin içi tamamen mukus tabakasıyla, sivri uçlu dişlerle ve ince bir deri tabakası ile kaplıdır.


        Gözleri ve yüzgeçleri göreceli olarak küçüktür ve ilkeldir. Büyük dişleri alt çenelerinde bulunur ve ağız kapalıyken, bu dişlerin tam karşısına denk gelen ve beynin iki yanında bulunan soketlerin içerisinde dururlar.

        Ailenin içerisinde tek bir cins ve iki tür bulunmaktadır: Anoplogaster brachycera ve Anoplogaster cornuta. Türler, okyanusun 5.000 metre derinlerinde bulunabilirler; ancak genelde 200-2000 metre arasında görülürler.
        Devamını oku

        akıllı telefonlar için 5 önemli uygulama.


        WhatsApp Messenger

        Eğer arkadaşlarınız ve aileniz ile iletişimde kalmak istiyorsanız çok fazla uzaklara bakmaya gerek yok. WhatsApp bu konuda birçok insanın ilk seçimi ve eminim rehberinizdeki birçok insan da bu uygulamayı kullanıyor. Elbette alternatif uygulamalar da mevcut, ilgilenenler buraya bir göz atabilir. WhatsApp ilk yılında ücretsiz daha sonra ise 0.99 dolar gibi bir ücret ödüyorsunuz. Bu uygulama ile mesajlaşmak, medya dosyaları göndermek ve telefonunuzu telsiz olarak kullanabilirsiniz. 

        Google Maps

        Yıllar geçse de Google Maps, harita uygulamaları arasında her zaman kalıcı. 200’den fazla ülkenin anlaşılır ve net haritalarını barındıran uygulama aynı zamanda ulaşım rotalarına, otobüs yollarına ve sesli yönlendirme sistemine de sahip. Uygulama sayesinde bir sokağa gitmeden önce o sokağın görüntülerine hatta detaylarına bile bakabilirsiniz!

        Skype

        Hangouts ile Google, Skype’ın tahtını yavaştan sallamaya başlasa da bu tipteki uygulamaların büyük babası olarak Skype hala telefonunuzda olması gereken uygulamalardan. Skype üzerinden aldığınızı krediler ile yurtdışındaki cep telefonlarını da çok uygun fiyatlara arayabilirsiniz. Sesli ve görüntülü konuşma ihtiyacını çözmek için Skype indirilmesi gereken uygulamaların başında geliyor.

        AirDroid

        AirDroid ile bilgisayarınız üzerinden Android cihazınızı hızlı ve çözüm alacak şekilde yönetmeniz çok kolay. Kablosuz şekilde yapılan bağlantı ile SMS gönderebilir, bilgileri cihazınıza yükleyebilir, uygulamalar yükleyip, silebilirsiniz. Ekran görüntüleri de alabileceğiniz ve bunun yanında sayısız özelliği size getiren AirDroid tüm Android kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırıyor.

        Dropbox

        Dropbox, bulut hafıza sistemlerinin öncüsü. Telefonunuzun hafızasında gerekli yere sahip olmasanız da Dropbox sayesinde fotoğraf, müzik ve diğer tüm dosyalarınızı yanınızda taşıyabilirsiniz. Ayrıca otomatik kamera yüklemesi sayesinde çektiğiniz fotoğrafları da otomatik olarak bulut hafızaya yükleyebilir böylece telefonunuz çalınsa bile dosyalarınızı kaybetmezsiniz. Arkadaşlarınız kullanmasalar bile Dropbox sayesinde arkadaşlarınız ile dosyaları paylaşabilirsiniz.
        Devamını oku
        Sade TürkçeBlogger·Teması Temanın Tasarımcısı